Ger Groot en Wessel ten Boom bij boekhandel Stevens

22 januari 2018 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP De filosoof en Trouw-columnist Ger Groot gaat donderdagavond 1 februari tijdens een speciale bijeenkomst bij Boekhandel Stevens in gesprek met de theoloog Wessel ten Boom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Ger Groot publiceerde onlangs het boek 'De geest uit de fles' waarin hij stelt dat de moderne filosofie een worsteling is met het afscheid van het christendom. Wessel ten Boom ging (in zijn auto) op pelgrimsreis door Duitsland. Daar liet hij de Duitse kunst, geschiedenis en filosofie tot zich doordringen. In zijn nieuwste boek 'Van Luther tot Heidegger', dat op deze avond feestelijk gepresenteerd wordt, pleit hij voor een terugkeer naar het christendom. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Boekhandel Stevens samen met de Raad van Kerken Hoofddorp.

'Ger Groot en Wessel ten Boom zijn twee originele denkers die grote lijnen durven te trekken en zelfkritiek niet schuwen. Ze bewonderen elkaar en verschillen toch stevig van mening', aldus ds. Coen Wessel namens de Raad van Kerken.

In de pauze kunnen beide boeken gekocht en gesigneerd worden.

Het adres van Boekhandel Stevens is Nieuweweg 63.

De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30, gratis toegang.

Voor meer informatie: ds. Coen Wessel, c.wessel@pghoofddorp.nl of kijk op https://www.libris.nl/stevens/agenda/filosofie-versus-christendom/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie