Nieuwe expositie Galerie De Tuinkamer

23 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Galerie De Tuinkamer exposeert van 26 januari t/m 24 maart schilderijen van Ben de Rijk, zilveren sieraden van Hedi Kaptein en beelden van Bentheimer zandsteen van Corrie Kerkhoff. De expositie heeft de titel 'Strak en speels' meegekregen. De officiële opening is 26 januari om 16 uur in de Wilsonstraat 61 in Hoofddorp.

Ben schildert al sinds zijn jeugd en zoals hij zelf zegt kan hij niet meer zonder schilderen. Tekeningen gemaakt tijdens vakantie worden thuis uitgewerkt op grotere vellen en gecombineerd met gezichten of bloemen tot een strakke compositie. Daarnaast schildert Ben ook stillevens en "Esscher-achtige" pyramides met zwevende vlakken.

Hedi Kaptein is sinds 1991 werkzaam als gediplomeerd goudsmid, zilverklei instructrice en reparateur. Daarnaast ontwerpt en maakt ze eigen sieraden van goud, zilver, zilverklei, diamant en zirconia. Haar armbanden, broches, oorstekers, (trouw-)ringen en as-sieraden kenmerken zich door strakke geometrische vormen met een verrassend element.

Bij het maken van haar strakke geometrische beelden laat Corrie Kerkhoff zich leiden door de kleur, structuur en de vorm van de steen. Openingen, ingesloten holten, schijnbaar onmogelijke balansen en zelfs trompe l'oeil geven haar werk een speels karakter. De laatste jaren concentreert zij zich op Bentheimer zandsteen in diverse kleurschakeringen zoals oker, bruin, zwart, wit en naturel.

De werken zijn te koop. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar Justice and Care, een stichting die slachtoffers van mensenhandel opspoort, bevrijdt en ondersteunt. Zo biedt de stichting nazorg aan verkrachte vrouwen in India en voert rechtszaken tegen internationale criminele netwerken.

Voor meer informatie: www.galeriedetuinkamer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie