Filmtheaterconcert Benja Krik met muziek van de band Mazzeltov

28 januari 2018 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert een filmtheaterconcert Benja Krik met muziek van de band Mazzeltov op 4 februari om 14.00 uur in Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp.

Zwijgende film uit 1926

De Russische zwijgende film Benja Krik uit 1926 is wereldberoemd in Oost-Europa, maar in het westen nagenoeg onbekend. De film gaat over de avonturen van Benja Krik, een Joodse topcrimineel uit Odessa.

Muzikale ondersteuning brengt Benja tot leven

Bij dit theaterconcert geven zangeres Rolinha Kross en de muzikanten van Mazzeltov met hun Russische en Jiddische liederen kleur aan de zwart-wit beelden en brengen Benja tot leven: een soort Robin Hood, superheld en slechterik tegelijk, op de hielen gezeten door vier eigentijdse klezmer-gangsters. Een spannende muzikale achtervolging door de nauwe straatjes van Odessa.

Band Mazzeltov & zangeres Rolinha Kross

Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournee's door binnen- en buitenland met Rolinha Kross als 'leading lady'. Met haar warme stem en open uitstraling weet zij het publiek te overrompelen. De optredens in het Amsterdams Concertgebouw zijn een regelmatig terugkerend hoogtepunt voor de band.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de RegioRijder te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie