DIOS wint door betere tweede helft

28 januari 2018 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Dave Lange kijkt met vooral positieve gevoelens terug op de herstart van de voetbalcompetitie. Er was winst in het thuistreffen tegen ASC, zijn nummer 4 speelde een prima wedstrijd en afspraken gemaakt in de rust werden goed nagekomen.

Maar, daar wil hij ook heel eerlijk in zijn: wat er in de eerste 45 minuten getoond werd, had weinig te maken met het DIOS dat het thuispubliek eind 2017 te zien had gekregen. "Dit had weinig te maken met voetbal. Alleen maar de bal naar voren rossen en er hard achter aan rennen."De tweede helft zag er een heel stuk beter uit, mocht hij constateren aan de kant van DIOS. Meer druk op de bal, meer rust en overleg. Een paar fraai opgebouwde aanvallen en kansen.

Eén daarvan leverde de 1-0 winst op en Jordi Vrolijk was daarvoor verantwoordelijk. Hij was goed meegelopen en hoefde de terugvallende bal alleenmaar de gode snelheid en richting mee te geven om daarna de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst te nemen.

"De volle 90 minuten overziend, durf ik te zeggen dat DIOS de terechte winnaar is geworden. Keeper Rinse Klinkenberg deed het goed, net zoals Ermile van de Scheur die de laatste weken heel veel progressie in zijn spel laat zien. Mooi om te zien hoe iemand uit de eigen gelederen zo'n groei mee kan maken."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie