Koor Odyssee 50 jaar jong!

29 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 24 februari 2018 bestaat koor Odyssee 50 jaar en dat we gaan groots vieren. Het hele jubileumjaar staan er diverse activiteiten gepland. Als eerste een jubileumviering en een reünie. Maar ook diverse optredens in de regio, een kerstconcert in december 2018 en als toetje een jubileumconcert in maart 2019. Meer info is te lezen op www.koorodyssee.nl

Jubileumviering

Odyssee start dit jubileumjaar met een jubileumviering op zondag 18 maart in de H. Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073 Hoofddorp. De viering start om 10.00 uur. U bent allen van harte uitgenodigd om dit met ons te vieren. Het belooft een bijzondere, feestelijke viering te worden.

Reünie

Op die zondag is er ook een reünie voor leden en oud-leden. De reünie start om half en wordt gehouden in basisschool De Bosbouwers in Hoofddorp. Heb je vroeger ook op Odyssee gezeten dan ben je ook hiervoor van harte uitgenodigd. Opgave is wel een voorwaarde. Oud-leden kunnen zich opgeven via de volgende link: http://www.koorodyssee.nl/reunie.html

De geschiedenis in het kort

In een jaar waarin de wereld op zijn kop stond met een Praagse Lente, de moord op Kennedy en Martin Luther King, besloten enkele jongeren in Hoofddorp om een koor op te richten onder de naam Odyssee. Het was 24 februari 1968 dat, zij het eenstemmig, de eerste noten werden gezongen. Al snel kwamen daar drums, gitaren en fluiten bij. Zo werden de eerste beatmissen in de vieringen in de H. Joannes de Doperkerk een feit. In de loop der jaren is Odyssee uitgegroeid tot een 4-stemmig koor, waarbij de begeleiding van het combo kenmerkend is gebleven. Onder leiding van Addy Alberts, al lange tijd dirigent van het koor, is het repertoire enorm uitgebreid met meer aandacht voor klassieke nummers, populaire stukken en Nederlandstalige liedjes. Deze verbreding in de muziek leidde snel ook tot optredens buiten de kerk, zoals in bejaarden- verzorgingshuizen en zelfs theaters. Groots waren in de afgelopen jaren de kerst-, bevrijdings-, en Ameezing concerten in de Meerse. In die 50 jaar heeft Odyssee meerdere LP's en CD's opgenomen.

De gemiddelde leeftijd binnen de vereniging ligt nu rond de 50 jaar en de leden zijn gemiddeld al 25 jaar lid. Dit betekent dat de meesten al de helft of een groter deel van hun leven betrokken zijn bij Odyssee. Het is niet voor niets dat we het jubileum groots willen vieren!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie