ZPCH synchroonzwemsters pakken voor 3e keer goud op NK

29 januari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag en zondag werden in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Senioren gezwommen. De Hoofddorpse ploeg van ZPCH werd er voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands Kampioen.

Zaterdag werd reeds de basis gelegd voor het kampioenschap. Met de ploeg zwommen de zwemsters een strakke Technische Uitvoering. Met anderhalve punt voorsprong op de ploegen van De Dolfijn uit Amsterdam en ACZ uit Capelle werd de zondag dan ook met enig vertrouwen tegemoet gezien. Een overwinning bleek echter niet vanzelfsprekend. ACZ werd na het zwemmen van de Vrije Uitvoering uiteindelijk derde. De Dolfijn kwam nog sterk terug maar kon niet beletten dat de ploeg van ZPCH met goud naar huis ging.

De ploeg van ZPCH bestond uit de volgende zwemsters: Kim Schravendijk, Eva Meulblok, Rebecca Duyverman, Roxy Swiebel, Rynske Keur, Anouk Brand en de junioren Vivienne van Eenennaam, Mayra Burger en Britt de Moes.

Naast het goud bij de ploegen werden ook nog zilveren en bronzen medailles mee naar huis genomen.

Duetten

Kim en Eva wonnen op zaterdag brons bij de Duetten Technische Uitvoering, op 3/1000 voor het duet van Rebecca en Vivienne. Op zaterdag zwom het laatstgenoemde duet zich ook bij de Vrije Uitvoeringen naar een knappe 4e plaats.

Solisten

Rebecca was de enige zwemster die uitkwam op alle onderdelen deze kampioenschappen. Haar deelname bij de solisten Technische Uitvoeringen bracht haar een bronzen medaille. Bij de Vrije Uitvoeringen op zondag zwom zij zich zelfs naar een zilveren medaille. Mayra zwom voor de eerste keer haar solo Vrije Uitvoering op een kampioenschap. Haar debuut was goed voor een mooie 5e plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie