Zondagmiddagconcert in Halfweg met 100% Brahms

29 januari 2018 om 00:00 Nieuws

Honderd procent Brahms klinkt er zondagmiddag 18 februari in de Protestantse kerk in Halfweg als Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk er een concert geven. De Nederlandse celliste en Russische pianiste spelen zeven schitterende stukken van Brahms uit Cello Sonate I in E klein (Opus 38) en Cello Sonate II in A klein (Opus 99).

Het Zondagmiddagconcert begint om 14.30 uur; om 14.00 uur is het monumentale kerkgebouw aan de Julianastraat open. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen toegang.

Microbiologie & cello

Hanneke Rouw (1987) is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Ze volgde lessen bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon. Op haar 16e speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Tweemaal cum laude

Sofia Vasheruk (1988) is geboren in Moskou. Op haar vierde werd ze toegelaten tot de pianoklas aan de Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen. In 2003 zette zij haar studie voort aan het Chopin College in Moskou. In 2007 heeft Sofia haar studie cum laude afgerond en werd ze uitgenodigd om verder te studeren in Nederland. Sinds 2007 studeert zij aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Sindsdien won zij verschillende internationale muziekprijzen. In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam. In 2014 studeerde Sofia af met het diploma cum laude.

Kerk goed bereikbaar

De Protestantse kerk staat aan de Julianastraat in Halfweg. Er is in de directe nabijheid - met name bij het Museum Stoomgemaal - voldoende parkeergelegenheid. Het NS-station Halfweg-Zwanenburg ligt op slechts 10 minuten lopen van het kerkgebouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie