2de plaats voor Brian Wassink en mixpartner Charrisa Kuiper bij de Swedish junior U19 2018

30 januari 2018 om 00:00 Sport

Voor Brian voorloopt zijn badmintoncarrière voorspoedig. In november bereikte hij op het EJK (Praag) met zijn dubbelpartner de laatste 8 van Europa. En afgelopen weekend deed hij daar nog een schepje bovenop door 2de te worden in de mix dubbel in Zweden.

Brian woont sinds 1 augustus jl. op Papendal en traint daar 10 keer per week onder bondscoach Ruud Bosch. Tussen de trainingen gaat hij naar het CIOS en zijn grote droom is de Olympische Spelen van 2028.

Afgelopen donderdagochtend vertrok Brian vanuit Schiphol naar Zweden om daar deel te nemen aan de Swedish Junior U19. Na donderdagmiddag en vrijdagochtend in Zweden nog getraind te hebben begon zaterdag om 9.30 uur het gemend dubbel tegen een Belgisch koppel, de wedstrijd werd vrij eenvoudig in 2 sets gewonnen. De volgende partij tegen een Zweedse koppel en was een stuk moeilijker en spannender en werd gewonnen in 3-sets. Uiteindelijk werd zaterdagavond de halve finale bereikt, omdat de tegenstanders uit Peru opgaven. De halve finale werd gespeeld op zondag. Brian en mixpartner Charissa wisten de wedstrijd knap in de verlenging van de beslissende 3e set te winnen van het Nederlandse koppel Milou Lugters en Dennis Koppen (2de geplaatst), waardoor zij 's middags in de finale stonden. Helaas was het Zweedse koppel in de finale te sterk voor Brian en Charissa.

Komend weekend staat er alweer een toernooi op het programma voor Brian, dan dichter bij huis en wel het NK senioren in Topsportcentrum Almere. Voor Brian is dit de 1ste keer dat hij meedoet op het grote podium. Terwijl hij in juni nog het NJK U17 gaat spelen. Voor Brian is het meedoen aan het NK senioren om te leren en uiteindelijk zijn droom te verwezenlijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie