31 januari 2018 om 00:00 Sport

'Daarom ben ik wel teleurgesteld'

MeerSport Spotlight met Naomi Weeland

Suggestie fotobijschrift: Naomi keek met MeerSport-presentatoren Rick en Bas terug op het NK sprint

Schaatsster Naomi Weeland stond afgelopen weekend letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers op het Nederlands kampioen sprint in Heerenveen. Ondanks haar goede seizoen had de 21-jarige Hoofddorpse dit toernooi niet de vorm waar ze op gehoopt had. In het radioprogramma MeerSport op MeerRadio keek ze maandagavond terug op haar weekend.

Naomi kent een seizoen waar ze van tevoren misschien alleen op gehoopt had. Naast alle toernooien die ze sowieso zou rijden, kon ze zich dit jaar ook laten zien op verschillende toernooien bij de senioren. Zo deed de sprintster aan het begin van het seizoen al mee aan de NK afstanden en ook bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi stond ze aan de start.

Afgelopen zaterdag maakte het talent van schaatsacademie Noordwest haar opwachting op het NK sprint. Met de 500 meter als favoriete afstand hoopte ze op een mooie eindklassering, maar het toernooi liep iets anders dan gehoopt.

"Bij het schaatsen draait het om het complete plaatje. Alles moet kloppen om een goede race te rijden. Als dat niet allemaal klopt, dan ga je helaas wat minder hard", verklaart Naomi haar zestiende plaats op het kampioenschap.

"Bij mijn eerste 500 meter kwam ik bijvoorbeeld tot een tijd van 40,41 seconden, terwijl ik op de NK afstanden bijna een seconde sneller was. Dat verschil is groot, dus daarom ben ik wel teleurgesteld."

Ondanks een wat minder weekend in Thialf, is de Hoofddorpse wel erg tevreden over het afgelopen seizoen. Vooral omdat ze de zomerperiode in zal gaan met een schat aan ervaring bij de senioren.

Met de opgedane ervaring hoop ik om volgend jaar de stap te maken richting de top van de 500 meter. Natuurlijk hoop ik me verder te ontwikkelen, maar ik heb nog wel even de tijd. Zolang ik mezelf kan blijven verbeteren, ga ik nog heel lang door", vertelt de sprintster die begin maart haar seizoen af zal sluiten bij het NK voor neo-senioren.

"Ik ga daar mijn best doen om op het podium te eindigen. Vooral bij de 500 meter heb ik echt een kans om voor een medaille te gaan, dus daar ga ik alles aan doen."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op MeerRadio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via MeerRadio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie