Slechte bereikbaarheid als hoofdschotel op bijeenkomst

1 februari 2018 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP Verkeer en openbaar vervoer stonden als hoofdschotel op de agenda van de openbare dorpsraadbijeenkomst van afgelopen maandag. En over die twee thema's hadden de circa vijftig aanwezigen het nodige te zeggen. Aan de tafel over het Openbaar vervoer regende het aanvankelijk klachten over de slechte bereikbaarheid van het dorp en de bushaltes, van Schiphol, en de enorme afstanden die je moet afleggen om van A naar B te komen met bijbehorende, hogere, tarieven.

REGIORAAD De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB), wijs geworden door de eerdere teleurstellende ervaringen met de Regioraad, wil op de korte termijn proberen, samen met bewoners en heel veel voorbeelden van gedupeerden, de evaluatie van de Regioraad te beïnvloeden. Ditmaal niet via handtekeningen, maar door het aanbieden van stapels brieven.

De Regioraad veranderde de dienstregeling op basis van een model waarbij voorop staat dat de reistijd tussen knooppunten zo kort mogelijk is. De VDB wil op langere termijn inzetten op een model dat meer aandacht heeft voor de reiziger en dat eventueel individueel vervoer op afroep mogelijk maakt.

De gesprekken leverden een strijdplan op. Er zal een oproep tot evaluatie van de huidige regeling worden gestuurd aan de zes gemeenteraadsleden van de Haarlemmermeer die zitting hebben in de Regioraad. Daarnaast zal contact worden gelegd met de Wijkraad van Hoofddorp-Noord en de scholen in Hoofddorp, die ook problemen hebben met de dienstregeling. De VDB zal tevens gaan kijken of het mogelijk is een zetel of vertegenwoordiger in de Reizigers Advies Raad af te vaardigen.

Aan de tafel bij het thema verkeer lag een kaart van Badhoevedorp, waarbij men met behulp van het plakken van een sticker voor de voetganger, de fietser of de automobilist probleemlocaties kon aangeven. Dit leidde tot een breed scala, van de problemen voor alle weggebruikers op de Sloterbrug tot aan de lastige oversteek op de kruising Kamerling Onneslaan/Zeemanlaan. De VDB zal al deze input meenemen naar het Platform Dorp, waar met gemeentelijke verkeersdeskundigen gesproken zal gaan worden over een update van het verkeerscirculatieplan, dat inmiddels dateert van 2013. Het resultaat zal terug te vinden zijn op de website van de VDB en op Hallo Badhoevedorp.

BESTUURSWIJZIGINGEN Aan het begin van de avond werd een korte ALV gehouden in verband met bestuurswijzigingen. Aftredend en terstond herkozen zijn Anne Marie Kamevaar-Kegel en Bob van Velthuijzen. Penningmeester Kees Koopman zal aftreden tijdens de ALV van 26 maart. Zijn beoogd opvolger, Albert Roos, trad toe tot het bestuur en stelde zich kort voor.

Nog twee personen stelden zich kort voor: de kersverse wijkagent Daniëlle Paky en de nieuwe assistent gebiedsmanager Rik Storm. Beiden kregen veel vragen op hun eerste werkdag, die ze zo goed mogelijk probeerden te beantwoorden.

VDB-voorzitter Anne Marie Kamevaar: 'Ik ben tevreden met de opbrengst van deze avond. We gaan zaken anders aanpakken met onder meer concrete voorbeelden en door te kijken of er in alle input patronen zijn. De voetganger en de fietser zijn de centrale uitgangspunten.'

Foto en tekst: Renée Heijmans Foto: De verkeerskaart van Badhoevedorp leidt tot verhitte discussies.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie