Grote reünie St. Jozefschool

1 februari 2018 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP Zaterdag 21 april. Een datum om te noteren. Die dag wordt een grote reünie gehouden voor alle oud-leerlingen van de toenmalige St. Jozefschool, nu Dr. Plesmanschool. 

OUDER "We worden allemaal ouder en krakkemikkiger en juist daarom is het fantastisch de hele club van toen nog één keer bij elkaar te hebben. Om oude verhalen en herinneringen op te halen en oud-klasgenoten weer eens te zien." Wat Ton van Scheppingen, geboren in september 1946, betreft wordt de reünie al morgen gehouden.

Zó kijkt hij uit naar het weerzien met oud-klasgenoten en andere leerlingen van zijn vroegere lagere school. Ton heeft weliswaar inmiddels zeven kruisjes achter zijn naam staan, maar aan zijn geheugen mankeert nog niets. In de Dr. Plesmanschool waar we hebben afgesproken komen zonder enige hapering de herinneringen boven. Meester Spalburg uit Suriname die prachtig over de jungle kon vertellen en met zijn parelwitte tanden een kroonkurk van een flesje kon wippen, meester Pieters en meester Huesken, de juffen Stronkman en Overes. De Brunemannetjes, Marga Pouw, Trudy Loogman, Rob Neering en Max Koenen waar hij jaren naast gezeten heeft. Hongaarse kinderen die in 1956 op school kwamen nadat hun land door de Russen was bezet. Het grote paasei bij de sloot tussen de school en het korenveld. Initiatiefnemer Ton van Scheppingen kijkt uit naar de verhalen. Ze zijn ruim voorhanden. Dat bewijzen eerdere reünies in september 1992, juni 2006 en september 2012.

ENTHOUSIAST Huidig directeur Pieter de Kool is enthousiast over het plan. Hij noemt het een goede zaak dat vroegere generaties nog binding houden en wil graag zijn medewerking verlenen. "Het is goed dat je als school midden in de samenleving staat. Een rondleiding door de school om te laten zien hoe het onderwijs veranderd is, ik ben overal voor in", belooft De Kool die sinds 1 december vorig jaar de stuurknuppel van de school in handen heeft.

NIEUWE NAAM De reünie start om 15 uur en is bedoeld voor iedereen die op de St. Jozefschool gezeten heeft totdat de school rond 1966 de nieuwe naam Dr. Plesmanschool kreeg. Via facebook. krant en mond tot mondreclame hoopt Ton dat het nieuws over de reünie zich als een lopend vuur gaat verspreiden. Voor meer informatie en aanmelden: scheppingencare@gmail.com.

Tekst: Frans Witteman. Foto: Ton van Scheppingen (l) en Pieter de Kool in gesprek over de komende reünie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie