Nieuwe woningen zonder gasaansluiting

2 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Fusiegemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben donderdag samen met 23 andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam een grote stap gezet op weg naar een aardgasloze toekomst. Alle nieuwbouwwoningen waarover het besluit tot bouw na 1 februari 2018 is genomen, worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting.

Dat staat in een intentieovereenkomst die de gemeenten donderdag hebben ondertekend. Wethouder John Nederstigt van Duurzame Ontwikkeling van Haarlemmermeer en wethouder Bob Graal van Bouw- en Woningtoezicht in Haarlemmerliede en Spaarnwoude ondertekenden als eersten de intentieverklaring.

De ondertekening vond plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Overheden en de bouw- en vastgoedsector gingen tijdens het congres in gesprek over de stappen die nodig zijn voor een duurzame energietransitie.

Wethouder John Nederstigt ziet een woning zonder aardgas voor zich: "Het moet net zo gemakkelijk of zelfs makkelijker zijn als een woning met aardgas. We leveren niet in op comfort. De prijs moet goed zijn en goedkoper dan gas. Er zijn op dit moment al de nodige voorbeelden van gasloze woningen, zoals de wijk De Vlinderslag in Nieuw-Vennep, de wijk de Hofstede in Zwaanshoek en de wijk Zuiderhoeven in Hoofddorp, waarvan de bouw afgelopen najaar is gestart. En we bouwen aan meer: de nieuwbouwwijken Lincolnpark en Victoriapark worden aardgasloos."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie