Sv Overbos wint 'sleutelduel' van SCW

28 januari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Het onderling verschil zowel op de ranglijst als in de periode tussen de beide ploegen is voor de wedstrijd bijna te verwaarlozen. Als er om ruim half zes op het scorebord 6-1 voor de thuisclub staat, denk je aan een enorm krachtsverschil. Alleen al de 5-1 en 6-1 vielen in blessuretijd, waarbij invaller Jordy schell betrokken was.

Eerst werd een door hem genomen vrije trap door Hassan Habyaimana keurig ingekopt en bij de 6-1 werd Schell de diepte ingestuurd door verdediger Tijmen van de Bult om vervolgens doelman Keby van den Dool kansloos te laten. Eigenlijk was het duel na een kwartier spelen al beslist. Diepe spits Maarten Wels maakte in de 12de minuut de 1-0.

Vijf minuten later geeft hij de assist op Habyaimana die simpel de 2-0 intikt. Vervolgens krijgt SCW via Toby Correia een honderd procent kans, maar één op één met Overbos keeper Donny Kool faalt hij. In de 33de minuut is Wels weer de aangever, waarna Remco Cicilia afrondt. Vlak voor rust haalt Habyaimana verwoestend van buiten de zestien uit. Rolf Boesveld beroert de bal met de hand en de scheidsrechter wijst naar de stip.

Duarte maakt in de tweede helft nog de eretreffer uit een vrije schop, maar verder komen de Rijsenhouters niet. Beide trainers, Kuijper en Van Maas vonden het een terechte overwinning voor Overbos. Verliezend trainer Van Maas: "Er valt weinig op af te dingen, al vind ik wel dat de scheids niet zijn allerbeste wedstrijd floot. Maar daar moeten mijn spelers veel beter mee leren omgaan."

Kuijper: "Een zakelijke overwinning. Voor de achtste keer op rij geen nederlaag!"