Hoofddorp (zat) vergeet te scoren

1 februari 2018 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Hoofddorp heeft zaterdag een 1-0 voorsprong niet verder kunnen uitbouwen naar een duidelijke overwinning op HBC. Voor eigen publiek werd met maar liefst 1-4 verloren. Volgens trainer Ruud Barten 'omdat HBC het gewoon heel slim heeft gespeeld'.

"Je komt geheel verdiend op een 1-0 voorsprong en je hebt zelfs kansen op meer. Maar in plaats van 2-0 of zelfs 3-0 wordt het vlak voor rust door een fout 1-1. Na rust speelt HBC het vervolgens heel slim uit en sta je na de volle 90 minuten met lege handen, mede door twee prima counters. Jammer, hier hadden we niet echt op gerekend."Vervolgens: "Zo sta je bovenaan, zo sta je in de middenmoot. Het is wat dat betreft een vreemd seizoen." Als belangrijkste oorzaak voor die schommeling ziet hij het feit dat er bijna elke week een ander team in het veld staat. Verplichtingen, blessures - het blijft lastig om een team samen te stellen. Nu deed Jelle Kas uit het tweede mee."

"We voetballen prima en de inzet bij de training is prima, daar niet van. Maar je raakt niet echt op elkaar ingespeeld. Dat wreekt zich."

Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen GeelWit gepland. Barten hoopt dan wel de drie punten te pakken tegen de ploeg die nu onderaan staat. En het doelsaldo eens goed op te vijzelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie