Koploper twee maatjes te groot voor Hoofddorp (zon)

1 februari 2018 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP S.V. Hoofddorp (zon) heeft een duidelijke nederlaag geleden tegen koploper Fortuna Wormerveer. Op het eigen veld aan de IJweg werd het 1-5 na een 0-3 ruststand.

Dat het moeilijk zou worden tegen Fortuna Wormerveer, dat had hoofdtrainer Jerry Verschoor zelf ook wel bedacht. Maar dat hij binnen 8 minuten al tegen een 0-1 aan zou kijken met zijn team, daar had hij niet op gerekend. En daar bleef het niet bij, want na de volle 90 minuten stond er maar liefst 1-5 op het scorebord. Een uitslag overigens die nog hoger had kunnen uitvallen, mits de gasten de kansen in de eerste 45 minuten iets beter hadden benut. Nu gingen beide ploegen de warme kleedkamers in met een 0-3 ruststand.

Na rust hoefde het niet zo erg meer voor de koploper, terwijl Hoofddorp er met verhoogde inzet er toch nog een wedstrijd van probeerde te maken. Dat leek te lukken via de 1-3 in de 81e minuut, maar nog geen drie minuten later stond er 1-4 op het bord. Vlak voor tijd werd het nog 1-5.Hoofddorp moet door dit verlies met angstige ogen naar beneden gaan kijken, want het team van Verschoor staat nu 11e met 13 uit 13. Nummer laatst (14e plaats) is Hillegom met 7 uit 13. Dat is tevens de tegenstander van 11 februari in een uitwedstrijd.