5 februari 2018 om 00:00 Sport

Goedemorgen Ton

Hierbij een verslag van de laatste wedstrijd in Het Spectrum, welke binnenkort verbouwd gaat worden.

Op de foto: Christian Haarsma. Bij gebruik graag mijn naam vermelden.

Het bestand van de foto is 24,7 MB. Dus deze keer op een lagere resolutie, want mailen lukte niet vanwege de grootte van het bestand. Als je de hoge resolutie wilt, dan graag bericht en stuur ik je het bestand via wetransfer op hoge resolutie.

Alvast weer bedankt en met groeten

Jan

Decrowear BV Hoofddorp won ruim van Baros uit Rotterdam.

De allerlaatste officiële wedstrijd in het huidige Spectrum, wat wordt verbouwd, stond op het programma op zaterdag 3 februari. Baros uit Rotterdam kwam op bezoek en is een directe concurrent in de ranglijst. De uitwedstrijd werd verloren door een matige 2e helft, dus was er iets recht te zetten.

Omdat het de laatste wedstrijd ooit zou zijn in zoals het Spectrum nu nog is, kwam er veel publiek om de wedstrijd te bekijken. Decrowear begon zeer fel en kon meteen door snelle omschakeling een 4-0 voorsprong nemen. Baros probeerde er wat rust in te krijgen en kwam daarna gelijk. Bij Baros lopen een paar goede schutters en een allround speler rond en vooral deze laatste begon steeds meer in zijn ritme te komen. De Decrowear mannen hadden moeite om rust te houden in de aanval. Nikos Kardamis was zijn vizier vergeten uit zijn tas te halen en zat met zijn schot er flink naast. Energie vloeide uit het team en Baros liep gestaag weg.

Er was meer rust en overzicht in de aanval nodig, meer druk en beter communiceren in de verdediging. Coach Karsten had iemand nodig die de kar ging trekken en diegene stond ook op in die vorm: Roald Jansen. Eigenhandig werkte hij aan een Decrowear comeback. Met acht punten op rij zorgde Roald Jansen ervoor dat de Hoofddorpers weer positief gingen functioneren. De ruststand gaf nog een achterstand, maar die was te overzien: 31-35

In de tweede helft was de energie goed en kwamen de Hoofddorpers terug tot op 1 punt dankzij een driepunter van Nick Visser, maar Decrowear kon steeds de voorsprong niet pakken. Baros had elke keer een antwoord. Jibbe de Goede bracht Hoofddorp op gelijke hoogte, maar een driepunter van Baros zorgde ervoor dat de Decrowear mannen nog steeds achter de Rotterdammers aan moesten en ja toen begon de Nikos Kardamis show. Dexter Esajas dunkte vanuit een fast-break de stand gelijk. De verdediging ging op slot en Nikos Kardamis kon opeens niet meer missen en hoe Baros ook dit wilde verdedigen, hij vond elke keer net genoeg ruimte voor zijn schot en scoorde 20 punten! Baros kon er helemaal niks tegen doen en de frustraties liepen op, de coach en spelers bleven klagen over de arbitrage en dit resulteerde uiteindelijk in een technische fout en hielp Baros totaal niet. Eindstand 78-55. In de dubbele cijfers kwamen Nikos Kardamis (30) en Roald Jansen (12).

Op de foto: Christian Haarsma, een onopvallende speler, maar als verdediger een plaag voor de tegenstander.