Er zit weer muziek in sv Overbos

5 februari 2018 om 00:00 Sport

Concurrent SCW wordt met 6-1 verslagen

Martin Planken

HOOFDDORP Aan het eind van het seizoen werd het steeds stiller als je na afloop van een wedstrijd de Overbos kleedkamer passeerde. Aan het aantal decibellen van de bas tonen kun je tegenwoordig afleiden wat het resultaat is. Overbos-trainer Maurice Kuijper: 'We hebben voor de achtste keer op rij niet verloren. We speelden vandaag niet top, maar winnen wel met 6-1. De voorbereiding van dit seizoen verliep niet goed. Er was na de degradatie een kleine leegloop van spelers en ik begon natuurlijk ook als nieuwkomer. De puzzelstukjes lijken nu in elkaar te vallen.' Een paar kleedkamerdeuren verderop is het beduidend stiller. Een berustende trainer Edwin van Maas schudt nog maar eens zijn hoofd. Van Maas: "In de bespreking leg je alles tien keer uit. Je vertelt ze dat Overbos gaat wachten op de fouten die wij gaan maken. Nou je hebt gezien wat er in het eerste kwartier gebeurt."

FELLER OVERBOS Overbos en SCW ontlopen elkaar op de ranglijst niet veel. Beide ploegen doen het na een matige competitiestart steeds beter. Een periode binnenhalen is het ultieme doel. De spelopvattingen van de teams zijn nogal verschillend. Overbos speelt met één diepe spits; Maarten Wels. De zeer ervaren oer Overbosser maakt niet meer zoveel meters als jaren geleden, maar speelt zeer uitgekiend en effectief. Bij alle vier de doelpunten in de eerste helft is hij betrokken. De 1-0 en de 4-0 (penalty) maakt hijzelf en bij de andere twee geeft hij de assist.

Jordy Bourgonje en Remco Cicilia zijn de 'lopende' spelers om hem heen, terwijl buitenspeler Hassan Habyaimana het van zijn momenten en acties moet hebben. Net voor rust haalt hij snoeihard uit van buiten de zestien. Verdediger Rolf Boesveld beroert de bal met de hand (penalty) en in blessuretijd kopt hij strak de 5-1 binnen.

SCW speelt met twee spitsen; Patrick Duarte en Toby Correia. Op de flank is na maanden blessureleed Donny van Bakkum teruggekeerd. Edwin van Maas spoort zijn voorwaartsen vanaf het begin aan 'hoog' druk te zetten. Dit gebeurt telkens te laat, waardoor de Rijsenhouters niet in balbezit komen en Overbos een groot veldoverwicht opbouwt. Daarbij matig en slordig acterende SCW verdedigers, die binnen het kwartier de wedstrijd weggeven. Toch kan Correia na twintig minuten de spanning enigszins terugbrengen. Robin Helder zet hem alleen voor keeper Donny Kool, maar die heeft een uitstekende reactie in huis.

GEFLATTEERD Tien minuten na rust had de derby nog kunnen kantelen. Duarte gaat er vanaf de middencirkel alleen van door. Roy Ouwens trekt aan de noodrem en houdt Duarte overduidelijk vast. De zwak leidende scheidsrechter Stuurop besluit een gele kaart te geven waar rood op zijn plaats had geweest. Duarte pakt zijn revanche en schiet de vrije trap vanaf vijfentwintig meter in de rechter bovenhoek. Het slotakkoord is voor Overbos. Nadat de gewisselde SCW spelers Boesveld en Duarte de scheids erop attent hadden gemaakt dat de tijd er al lang opzat, scoort Overbos nog tweemaal. Invaller Jordy Schell legt de bal panklaar op het hoofd van Habyaimana en rondt zelf een 'wereldpass' van verdediger Tijmen van de Bult af.

Kuijper: "Na 2-0 was het eigenlijk al gespeeld, Daarna werden we slordiger. Het is een zakelijke overwinning. De punten zijn nu belangrijk. De derde plek (ook nacompetitie) zit er gewoon in. Daar kon ik een half jaar geleden niet van dromen."

Collega-trainer Van Maas kijkt ook al verder; "volgend seizoen lekker met een biertje in de hand langs de lijn. Ik snap de huidige mentaliteit van die spelers niet altijd. Die scheids vandaag was inderdaad niet geweldig, maar om hem nou overal de schuld van te geven!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie