Duo geeft gevoel van vergeelde foto's en diepe schoonheid

5 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met de voorstelling 'All is waiting'. Zangeres Digna Janssen en gitarist/multi-instrumentalist Johan Smeets spelen hun sfeervolle combinatie van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots.

Samen met celliste Marie-José Didderen nemen Johan en Digna hun publiek mee in een uniek geluid dat alles te maken heeft met persoonlijke verhalen, een warm thuis, vergeelde foto's en simpele, diepe schoonheid. Digna en Johan vormen een singer-songwriter duo plus: ze leven en werken samen.

Het tweetal schrijft liedjes die je stuk voor stuk bijblijven. Een geluid waarin folk en blues het uitgangspunt zijn, maar niet het uiteindelijke doel. Digna en Johan weten een mooi evenwicht te vinden tussen diepe emotie en een levendige en energieke performance.

Met een nieuw album in de maak, zal Jodymoon naast bestaand materiaal vast ook al enkele nieuwe nummers laten horen.

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008). De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Wende, Damien Jurado en Tom McRae. In New York werkten ze meermaals samen met producer Bryce Goggin.

Het meest recente album 'All is Waiting' werd ook in Duitsland uitgebracht, waar de band ondertussen ook geregeld optreedt. Het gelijknamige optreden is zaterdag 24 februari om 20.30 uur te zien en te horen in Het Oude Raadhuis. Kaarten van 18 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie