PvdA heeft zorgen over verwachte groei Voedselbank

5 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De PvdA-fractie maakt zich zorgen over de verwachte groei van de Voedselbank. De sociaal-democraten zijn bang dat de wachttijden erdoor gaan olopen. PvdA-raadslid Fien Eveleens heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

De regels om voor de Voedselbank in aanmerking te komen zijn kort geleden verruimd. Er wordt tegenwoordig meer gekeken wat je 'onderaan de streep' over houdt. De PvdA vindt die verruiming een goede zaak.

De verwachting is dat de Voedselbank hierdoor meer cliënten gaat krijgen. De oproep van de Voedselbank richting bedrijven om meer voedsel te doneren is daarvan een logisch gevolg.

De Voedselbank streeft er naar om cliënten niet langer dan drie maanden van een voedselpakket te voorzien. Om dit doel te bereiken werkt de organisatie intensief samen met de gemeente. Zo wordt er gekeken naar mogelijkheden om eventuele schulden te saneren, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en andere inkomensondersteunende maatregelen.

Een intensief traject maar wel een traject dat loont, want niemand is vrijwillig afhankelijk van de Voedselbank. In het verleden is het voorgekomen dat er flinke achterstanden en waren cliënten langer afhankelijk van de Voedselbank dan afgesproken en wenselijk. De PvdA hoopt niet dat die situatie zich nu gaat herhalen.

Fien Eveleens wil van het college weten of de gemeente de verwachte groei bij de Voedselbank aan kan of de gemeente cliënten van de organisatie zo snel mogelijk weer uit die situatie kan krijgen. Het PvdA-raadslid is ook benieuwd of de gemeente tevreden is over de samenwerking met de Voedselbank of dat er mogelijk zaken zijn die nog kunnen worden verbeterd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie