Daisy Correia brengt weer een prachtig programma van de Portugese Fado in schouwburg De Meerse.

5 februari 2018 om 00:00 Nieuws

In haar nieuwe theaterreeks Balans in mijn fado balanceert Correia tussen haar twee culturen, twee landen en twee talen. Het publiek heeft in het verleden zijn waardering uitgesproken voor de sound en het gevoel van de prachtige stem van Correia en heeft haar daarnaast weten te motiveren om de Nederlandse taal meer te integreren in haar fado.

In beide talen laat ze nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade gaan. Het leven is niet alleen verdriet maar ook geluk, vriendschap, samen delen en mooie momenten. Bestaande fado's werden in het Nederlands vertaald en Nederlandse nummers in het Portugees. Hoe klinkt een bekende fado van Amália Rodrigues in het Nederlands en o.a. "Als de liefde niet bestond" van Toon Hermans in het Portugees. Zij wordt hierbij begeleid door haar pianist Frank Keijzer.

"Door zich niet te spiegelen aan haar voorbeelden en de fado juist op eigen wijze onder handen te nemen, zorgt ze in feite voor een verrijking van de traditie (..) 'formidabele dosis zangtechniek'" (De Volkskrant)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie