Cursus: 'Werken met de Digitale overheid

6 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Naast de belastingaangifte kun je thuis achter je computer ook je donorregistratie regelen of je pensioenoverzicht bekijken. Niet iedereen vindt het makkelijk om zijn weg te vinden bij de digitale overheid. Voor hen is de cursus 'werken met de digitale overheid' ontwikkeld. "

Met de cursus 'werken met de digitale overheid' verbeter je stap voor stap je vaardigheden met betrekking tot de digitale overheid. Hierbij worden verschillende aspecten van deze vorm van digitale dienstverlening behandeld en geoefend. Je leert hoe je een DigiD kunt aanvragen en wat je kunt doen als je de inloggegevens van je DigiD niet meer weet.

Ook wordt er getoond hoe je iemand kunt machtigen om namens jou zaken te regelen bij de overheid. Als je eenmaal een DigiD hebt leer je hoe je hiermee toegang kan krijgen tot persoonlijke gegevens als je pensioenoverzicht, je toeslagen en je persoonlijke postbus met digitale berichten van de belastingdienst en andere instanties.

Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je bepaalt welke zorgverleners toegang mogen hebben tot je medische gegevens en hoe je eenvoudig je donorregistratie regelt.

Tot slot wordt ook de website van de gemeente Haarlemmermeer behandeld en de zaken en diensten die je vanuit huis met de gemeente kunt regelen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de Centrale Bibliotheek en wordt door gecertificeerde docenten in kleine groepen gegeven. De eerstvolgende cursus wordt gegeven op dinsdag 27 februari, vervolgdata 6, 13, 20 en 27 maart.

De cursus is gratis. Wel wordt aangeraden om het werkboek aan te schaffen a € 16,00

Aanmelden via: klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie