Zes medailles voor Rhythmic Dreams Gymnastics Academy

6 februari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zondag werd de districtskampioenschap Ritmisch Gymnastiek gehouden in de eerste divisie. Dat is het hoogste niveau van Nederland. In de verschillende leeftijdsgroepen deden vijftien gymnasten mee van Rhythmic Dreams Gymnastics Academy.

De zondagochtend startte de wedstrijd met groepen. RDG Academy kwam uit met twee groepen. Beide groepen lieten hun oefening met hoepel zien. Het was een levendige performance, met diverse elementen en danspassen.

Individueel deden de gymnasten goede zaken: met zes medailles op zak keerden zij terug! Bij de Benjamins (geboren in 2008/2009) was er zilver voor Yun Li Zwetsloot. Bij de Pre- junioren (2006/2007) was het een RDG Academy podium. Laila van Es behaalde goud en kreeg voor haar oefening zonder materiaal 11,100 punten. Valeria Baars werd tweede na een prachtige oefening zonder materiaal. Lyvana Garrelts mocht brons mee naar huis nemen. Nieuwkomer Barbara Galek- Olsthoorn werd beloond met een vierde plaats. Marit van der Stam werd beloond voor haar oefening zonder materiaal met een 10,050 en werd na twee oefeningen zevende. Lisa Donkervliet werd in de leeftijdscategorie 2007 zesde.

Bij de Junioren (2003,2004 en 2005) kwamen Caroline Plantjé, Jeanine van Son en eerste jaars junior Dana van Beem uit voor de jonge vereniging. In een ijzersterk deelnemersveld eindigden ze alle drie op een vijfde plaats in hun leeftijdscategorie.

Aan het eind van de middag was het de beurt aan de Senioren. Ook hier was het raak voor RDG Academy. Julia Tan veroverde met de oefeningen hoepel en knots een gouden medaille bij de Senioren (categorie 2002-2001).

Eva Oortwijn werd zesde en debutant Marith van Iperen eindigde op de zevende plaats.

Yasmin van Es liet het publiek genieten van haar optreden, die door de jury gewaardeerd werd met een zilveren plak. Ilse Huiskens heeft zich helaas moeten terug trekken vanwege een blessure.

De oefeningen worden dit jaar volgens het nieuwe reglement van de FIG gejureerd. Hierdoor vielen de cijfers voor de oefeningen lager uit. De wedstrijd verliep overigens ook niet helemaal vlekkeloos voor onze gymnasten. De komende weken zal er weer hard getraind worden, de punten worden op de i gezet en kijken wij uit naar de eerste plaatsingswedstrijd.

Nieuwsgierig geworden naar Ritmische Gymnastiek? Alle meisjes vanaf vijf jaar zijn van harte welkom om een proefles te doen op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur in Gymzaal Sandestein in Nieuw Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie