Politie weer op sterkte

12 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Daniëlle Paky aan de slag als wijkagent Badhoevedorp

Renée Heijmans

BADHOEVEDORP Daniëlle Paky is per 1 februari officieel begonnen als wijkagent in Badhoevedorp, Nieuwe Meer en Lijnden. Ze is geen nieuweling in het politievak. "Ik zit bijna 11 jaar in Haarlemmermeer, ook al tijdens mijn opleiding. Ik heb onder meer bij noodhulp gezeten en heb opsporingswerkzaamheden bij de recherche gedaan. Daarnaast heb ik stage gelopen als wijkagent in Hoofddorp."

Toen de functie van wijkagent voor Badhoevedorp op haar pad kwam aarzelde ze geen moment en solliciteerde succesvol op de functie. "Ik vind het leuk om aanspreekpunt te zijn van een wijk en met diverse partijen samen te werken." Dat samenwerken doet ze ook met haar collega Roos Roelofs, die sinds 1 juli 2017 waarnemend wijkagent is voor Badhoevedorp, Nieuwe Meer en Lijnden. Roelofs zal in ieder geval tot 1 oktober blijven en als het aan haar ligt nog wel langer. "Ik zou het fijn vinden om hier te blijven, maar ik weet nog niet of dat lukt."

De wijkagenten maken deel uit van een groep agenten. "Het prettige daarvan is dat iedereen in de groep op de hoogte is van wat er speelt in een wijk." Daarnaast werken de wijkagenten ook samen met afdelingen van de politie als recherche, milieu en jeugd. "Maar ook hebben we te maken met gemeente, buurtbemiddeling, hulpverlening en andere maatschappelijke organisaties."

Er was vanuit het dorp veel kritiek toen het politiebureau uit het dorp verdween. Paky: "Het politiebureau mag dan weg zijn uit Badhoevedorp, maar de politie is dat niet, we zijn 24 uur per dag bereikbaar." Roelofs vult dat aan: "Ik vraag wel eens aan mensen: krijgt u iedere dag post? Ja? En ziet u de postbode iedere dag? Nee? Zo is het ook met ons. We zijn er wel, maar u ziet ons niet altijd!"

Badhoevedorp heeft een aantal aandachtsgebieden. "Vanmorgen waren we al bij Pancratius in verband met parkeeroverlast, een terugkerend probleem op die locatie. De jeugdoverlast lijkt wat minder momenteel. En op het gebied van woninginbraken proberen we preventief te adviseren." Daarnaast hebben de hotels hier extra aandacht nodig. "Het geeft meer toerisme en dat heeft weer aantrekkingskracht op bagagedieven."

Paky en Roelofs proberen zich goed zichtbaar te maken in het dorp. "Deze zaterdag gaan we van 12 tot 13.30 uur bij een supermarkt staan om zo mensen te ontmoeten. We staan overigens altijd open voor vragen. We kunnen niet alles oplossen, maar wel adviseren." Ze zijn aan het onderzoeken om in het Dorpshuis incidenteel een inloop te houden. Ook bezocht Paky onlangs een openbare dorpsraadbijeenkomst. Half maart geven ze op meerdere locaties voorlichtingsavonden over de zogenaamde babbeltrucs en andere oplichtingspraktijken, onder meer op 15 maart op de open dag van de Meerwende. "Het is van belang dat we goed contact krijgen met de burgers van Badhoevedorp, Nieuwemeer en Lijnden en om dat te bereiken zullen we veel aanwezig zijn in de wijk." Op die manier vertrouwen ze erop hun 'spin in het web' functie goed te kunnen vervullen.

Foto: Daniëlle Paky (li) en Roos Roelofs zijn de wijkagenten die men regelmatig zal tegenkomen in het dorp.

Bij spoed: bel 112. De wijkagenten zijn telefonisch bereikbaar via 0900-8844, via e-mail: danielle.paky@politie.nl; roos.roelofs@politie.nl; of via twitter: @POL_DanielleP, @POL_RRoelofs

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie