Raad van Kerken organiseert weer zeven 'vastenmaaltijden'

12 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Gisteren, 14 februari, was het Aswoensdag, de dag waarop voor de christelijke kerken de 40-dagentijd begint. In deze periode, de tijd van inkeer en bezinning op weg naar Pasen, organiseert de Hoofddorpse Raad van Kerken iedere woensdag een vastenmaaltijd: een ontmoetingsmoment, samen sober eten en van gedachten wisselen over een maatschappelijk thema.

Op het menu staan soep (ook vegetarische) en brood. Er wordt een meditatieve tekst uitgesproken, een inleider behandelt een actueel thema (10-15 minuten), er is ruimte voor vragen en discussie. Na afloop kan er een korte vesper worden bijgewoond. De maaltijd is gratis. Wie meedoet betaalt een vrijwillige bijdrage, maar wel minimaal het bedrag dat is uitgespaard door niet thuis te eten. De opbrengst is voor een goed doel.

Locaties zijn de verschillende kerkplekken. Gisteren stond in het Parochiehuis de Vastenactie Zambia centraal. Komende woensdagen - laatste bijeenkomst 28 maart- gaat het over Geloofsgesprekken, Home-Start Haarlemmermeer, Jeugdland, Sociaal Makelaar H'meer, Gered Gereedschap en God in de Supermarkt.

Iedereen is welkom. Tijden: 18.15 -19.15 uur, locatie open vanaf 18.00 uur. Opgave: maandag voor de betreffende maaltijd via 023-5638145, of secretariaat@hjoannesdedoper.nl. Verdere info: www.kerkeninhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie