VVC zoekt oplossing dicht bij huis

12 februari 2018 om 00:00 Sport

Trainerswissel brengt nog geen beoogd resultaat

Martin Planken

RIJSENHOUT Nog geen tien minuten na het laatste fluitsignaal verlaat VVC-verdediger Ryan Mc Kee zichtbaar teleurgesteld het SCW-complex na een 3-2 nederlaag. Geen oog voor het in après-ski stijl omgetoverde terras, waar even later één van de jaarlijkse hoogtepunten bij de Rijsenhouters zal losbarsten. Winst of verlies het kan de meeste SCW'ers niet van een feestje afhouden. Die dorpse gezelligheid heeft ook al menige regionale voetballer overgehaald om juist daar te gaan voetballen. Bij het ambitieuze VVC droomt men al jaren van een stap hoger te voetballen. Trainers van naam worden de laatste jaren aangesteld om dit doel te bereiken, maar een kampioenschap of promotie wordt nimmer behaald.

ONTSLAG RINI VAN ROON Bestuur en trainer hadden in december al aangegeven, dat de samenwerking aan het eind van het seizoen zou eindigen, zoals het naar buiten gebracht wordt; 'in goed onderling overleg.' Van Roon, die als ex-prof het klappen van de zweep kent had daar uiteraard begrip voor, maar was wel teleurgesteld. Na de nederlaag twee weken geleden in en tegen IJmuiden greep het nieuwe VVC bestuur onverwachts eerder in. Van Roon: "Ongelooflijk. Twee keer finale van de nacompetitie. Dit seizoen had het ook nog goed gekomen."

De trainer van het 2e elftal, Rick van IJzendoorn, 'kind van de club' en oud-speler Marco Cloos moeten het tij doen keren. Teammanager en oer VVC'er Arie Jaap van Rijn heeft er het wel moeilijk mee, maar begrijpt de teleurstelling aan beide kanten. Van Rijn: "Rini is een aimabel persoon. Ik kon goed met hem 'werken'. Er vertrokken wat spelers, de resultaten werden wisselvallig en ja dan ontstaat er vaak wat wrijving. Wat volgt verdient natuurlijk niet de schoonheidsprijs. Dat VVC hot is blijkt na deze perikelen. Meer dan twintig reacties volgen op de trainersvacature. Toen Rick (red. Van IJzendoorn) hier vier jaar geleden aangesteld werd bij het 2e, gaf hij al aan dat zijn ambitie in de toekomst bij het hoofdtrainerschap lag. Het is voor nu en volgend seizoen de beste optie."

ZEER MATIG NIVEAU Vorige week was er de vuurdoop tegen het laag-geklasseerde DCG. Geen echte graadmeter. Met Ruben Guda in de spits en Kevin van Vilsteren als schaduwspits moet SCW bestreden worden. Na het debacle van een week geleden tegen Overbos, staan de Rijsenhouters na een kwartier weer op achterstand. Nieuwkomer in de ploeg Jamil da Cruz begint goed op rechts. Legt de bal breed op Youri Schouten, die droog de 1-0 binnenschiet. Dan sluipt er wat arrogantie in het spel van VVC en vergeten ze te verdedigen.

Binnen de minuut slaat SCW toe. Uit een corner kopt Toby Correia de gelijkmaker binnen en even later wordt Patrick Duarte in de zestien neergehaald. Jeff de Vilder laat met een hoog ingeschoten strafschop Thiery Wesseling kansloos. Op slag van rust verslaat Robin Helder de slapende VVC verdediging op snelheid en kunnen de SCW'ers riant met 3-1 rusten. Van IJzendoorn: "Ik wil nog niet teveel veranderen aan het team, maar zo'n helft is wel heel naïef. Qua spelopvatting is het wel positief. Als je verdedigend in onder tal bent, moet je iets niet voetballend gaan oplossen. Je vraagt dan om problemen. We maken teveel persoonlijke fouten en geven teveel hoekschoppen weg."

De spelers van beide teams kunnen voetbaltechnisch zeer moeilijk met de bal over weg op het echte gras. Het veld is hobbelig en ongelijk, daardoor wordt van beide kanten steeds maar weer de lange en hoge pass gehanteerd. De 3-2 valt een half uur voor tijd uit een hoekschop. Jasper de Bie legt de bal op het hoofd van Van Vilsteren, die de jonge Keby van den Dool het nakijken geeft. De keeper tikt zo'n zelfde kopbal een paar minuten later via de paal tot corner. De grootste kans op de gelijkmaker is er in de laatste minuut voor spits Ruben Guda. Oog in oog met Van den Dool raakt hij de paal. Als de hoofdrolspelers van de laatste weken (ex-topspitsen Van Roon en Van IJzendoorn ) op die plek hadden gestaan, was de derby zeker gelijk geëindigd. SCW-trainer Van Maas kent al deze zorgen niet. Nippend aan een grote bierpul: "We hebben gewoon verdiend gewonnen. Het feest kan beginnen!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie