'MeerSquash pakt vier medailles op NK Squash

12 februari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De Hoofddorpse club 'MeerSquash heeft prima gepresteerd op het NK Squash 2018, dat afgelopen week werd gehouden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Vorig jaar pakte de club drie medailles tijdens de nationale kampioenschappen, dit jaar deden ze het één medaille beter.

In de Heren A categorie was er reden tot juichen voor clubicoon Bart Ravelli. De eredivisie speler en tevens clubtrainer wist Dylan Bennett met 3-0 te verslaan in de kleine finale en pakte zo het brons. Een dag eerder was hij nét niet bij machten op het de uiteindelijke winnaar, Piëdro Schweertman, tot game verlies te dwingen.

Een andere bronzen medaille kwam op naam van Elfi Markus. Vorig jaar werd het talent nog derde in de Dames D, dit jaar stond ze op het podium van de Dames B. De derde plek ging ten koste van team en clubgenoot Catlyn van Maas de Bie. Zij moest het uiteindelijk helaas doen met een vierde plek. Ook Feline Posdijk (Dames C) en Elly Overdiek (Dames D) haalden het podium nét niet.

Iemand die wel het podium haalde was Joeri Steinmetz. Hij speelde een geweldige finale tegen Bart Konijn en pakte met prima squash de eerste game (11-9). Helaas kon hij dit niet doordrukken (2-11, 6-11, 8-11), waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver. Urbano Farro was in de Heren B dé grote man voor de Hoofddorpse club. Hij wist in een duel met eredivisiespeler Hessel Reekers de nationale titel binnen te halen. Met zijn kenmerkende stijl was hij in vier games te sterk voor zijn tegenstander (12-10, 3-11, 11-3, 13-11).

Naast bovengenoemde spelers pakten ook Fleur Maas (brons Dames A) en Lianka Radzyminski (zilver Dames B) een medaille. Beide speelsters werken wekelijks hun trainingen af op de banen in Hoofddorp.