Mr Boogie Woogie met 9-mans formatie tijdens Muziekspektakel

12 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Een explosief muziekspektakel, vol vuur, virtuositeit en humor. Dat is wat Venneper Eric-Jan Overbeek, alias Mr Boogie Woogie, belooft voor de Boogie & Blues Night, die zaterdag 17 februari vanaf 20.15 uur wordt gehouden in schouwburg De Meerse.

Het is de 24ste keer dat Overbeek de swingende avond organiseert. Een avond die op het gebied van rythm and blues, jazz en boogiewoogie voor elk wat wils inhoudt. De hoofdmoot wordt gevormd door Mr Boogie Woogie en een negenkoppige band met een blaassectie en achtergrondzangeressen als Maureen Natzeil uit Sassenheim en Miranda Jillissen uit Den Haag.

AFWISSELING Het publiek wordt bij binnenkomst in de foyer getrakteerd op een optreden van het nieuwe verrassende bluesduo Thomas Toussaint (mondharmonica) en Richard van Bergen (gitaar). Zo ook in de pauze en na afloop.

Het concert wordt geopend door de Hongaarse pianist Balász Dániel. Overbeek noemt hem een 'goede entertainer met humor en een leuk verhaal'. "Ik ontmoette hem in Polen, ben een paar dagen met hem opgetrokken, en heb hem meteen uitgenodigd."

Na de pauze gaan Mr Boogie Woogie en de band flink uitpakken. "Het wordt een Boogie & Blues Night oude stijl met nummers van onder andere mijn grote voorbeelden Fats Domino, Ray Charles en Jerry Lee Lewis. Ik pin me niet vast op één stijl blues. We spelen een afwisseling van New Orleans en Chicago rhythm and blues. Van de jaren '40, zoals BB King, schakelen we door naar de latere tijd. Ik zing ook een aantal duetten met Miranda Jillissen."

BASIS Net terug uit Amerika, waar Mr Boogie Woogie in Memphis (Tennessee) tot de halve finale doordrong van de International Blues Challenge, gaat hij 12 maart weer naar Tucson in Arizona, waar de pers lovend over hem is. "Het is mijn tweede Nieuw-Vennep, mijn basis in Amerika." Kaarten voor de Boogie & Bluesnight van 25 euro, inclusief garderobe en drankje, zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of aan de kassa van De Meerse, Raadhuisplein 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie