13 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Anja Maas

Datum: 12 februari 2018 om 19:34

Onderwerp: Artikel Carnaval- Sleuteloverdracht

Aan: Ton Dijkstra

Hoi Ton,

Hierbij het artikel over de Sleuteloverdracht aan de Meerbonken vanwege

carnaval. Onno Hoes heeft er duidelijk zin in. Wordt volgend jaar veel

carnaval, denk ik

Succes ermee

Anja

--

*Ton Dijkstra*

content-regisseur

content-manager

023 - 555 59 33

06 - 46 29 59 24

Gemeentesleutel drie dagen voor Meerbonken

Onno Hoes: Carnaval stapje voor stapje omhoog tillen

Anja Maas

Hoofddop. "Ja", vertelde burgemeester Onno Hoes, "carnaval zit in mijn genen, ik ben een echte 'vierder'. Direct na deze ceremonie ga ik dan ook richting Maastricht. Wat zou ik hier nog moeten doen? Ik heb hier niets meer te zeggen, de macht is aan de Meerbonken. En ik heb er het volste vertrouwen in dat ze daar goed mee omgaan.

Zaterdag 10 februari: carnavalszaterdag, niet alleen in het zuiden van het land maar ook bij Hoofddorp Winkelstad. Samen met carnavalsvereniging De Meerbonken organiseren de winkeliers Kindercarnaval. Rond het middaguur verzamelen zich voor de deur van de Hema jeugdige piraten en prinsessen voor een lekker feestje. De Meerbonken, onder aanvoering van prins Karbonkel XLV, lopen enthousiast de polonaise. Hofkapel BOOH (Blaasorkest Omgeving Haarlem, eerder bekend als De Sfeerbonken) laat er geen twijfel over bestaan: In de Meer, daar vier je carnaval, dijkje op dijkje af, Alaaf! Hoewel… ook het lied van Juf Ank

- Hallo Allemaal - doet het uitstekend!

De Meerbonken hebben er zin in, net zoals de burgemeester. Rond 14.11 uur krijgt hij van spreekstalmeester Ed Kwint het woord. Onno Hoes vertelt een mooi verhaal, belicht nog eens de achtergrond van dit feest der Zotten en Dwazen en gaat ook politieke onderwerpen niet uit de weg. "Carnaval: drie dagen uit je bol in de aanloop naar Aswoensdag, de dag waarop de 40-dagentijd - vroeger de vastentijd - op weg naar Pasen begint. Ik vind dit een prachtige ceremonie. Ik treed even terug, u mag alles: de lichten doven in Rijsenhout, het vliegverkeer stil leggen, de rode loper uitleggen naar Spaandam Oost, alle bruggen richting Haarlem ophalen…Maar ik krijg de macht natuurlijk weer terug en dan wil ik in gesprek gaan om te kijken hoe we dit feest hier stapje voor stapje omhoog kunnen tillen. Misschien volgend jaar beginnen met een kroegentocht?"

Aan de Meerbonken zal het niet liggen. Zij vierden vorig seizoen een bijzonder jubileum, namelijk hun 44-jarig bestaan. Een vierde elfium, 4 keer het gekkengetal 11. Even was er twijfel -doorgaan of stoppen - maar de belangstelling bleek meer dan voldoende. Vandaar dat de doorluchtige Karbonkel XLV, zijn prinses Marijke en adjudante Laura dit jaar weer leiding geven aan het feestelijke Meerbonkenprogramma. "We hadden onze sociale activiteiten, bijvoorbeeld in zorgcentra om de mensen daar een leuke middag te bezorgen. En we vieren dit weekend carnaval in de Jopenkerk. We gaan er voor, op weg naar ons volgende elfium. Een 55 jarig jubileum, wie kan ons dat nazeggen? Alaaf!!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie