DSOV blijft trots aan kop

13 februari 2018 om 00:00 Sport

Albert Bronk

VIJFHUIZEN DSOV won afgelopen weekend met 2-0 van ROAC en blijft overtuigend aan kop staan. De voorsprong op de concurrenten, die ook geen steek lieten vallen, blijft vijf punten. Trainer Bart Jansen was tevreden over het vertoonde spel.

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Wel was duidelijk te zien dat de spelers van de thuisploeg elkaar goed weten te vinden, en voortdurend als hecht collectief overkomen. Jansen: ''Dat is ook een van de grote krachten van dit team. We zijn er voor en met elkaar en dat maakt indruk bij de tegenstander. Er is bij ons ook amper geklets tegen de arbiter, we zijn met de wedstrijd bezig.'' Heel even schrokken de fans langs de kant toen vlak voor de pauze de tegenstander een grote kans niet wist te benutten. Jansen was in de pauze kort tegen zijn manschappen. ''We moesten met iets meer power gaan spelen en dan kwam de voorsprong vanzelf wel.''

De boodschap kwam over want DSOV was in het tweede bedrijf heer en meester. De doelman van de thuisploeg kreeg nog maar heel weinig te doen. Het veld was prima bespeelbaar ondanks dat de weersomstandigheden de dagen daarvoor niet best waren geweest. Jansen besloot geen wissels in te brengen en dat was een goede zet want alle spelers waren goed in vorm. In de 57e minuut gaf Ruben Karelse de bal scherp voor en kon Bryan Wilderom de openingstreffer scoren. De tegenstander had daarna steeds minder greep op de wedstrijd maar bleef sportief. Door Karelse werd het duel definitief, via een kopbal, beslist. Martijn Nelis had het voorbereidende werk gedaan. De tegenstander verlangde duidelijk naar het einde van de wedstrijd. Jansen was na afloop zeer tevreden.

''Iedereen heeft zich vandaag goed aan zijn opdracht gehouden. En er was wederom de wil om te knokken. Met vijf punten voorsprong ziet het er goed uit maar we zijn er nog lang niet. Niemand mag dan ook onze komende tegenstander GDA (Den Haag) onderschatten. We hebben eerder dit seizoen met 2-0 van ze gewonnen. Dat moet deze keer ook weer mogelijk zijn. Als we vanaf de eerste minuut knokken zijn we uiteindelijk weer de winnaar.''

Triest nieuws was er ook nog voor de dorpsclub. Oud masseur Willem Burghout is vorige week op 83-jairge leeftijd gestorven. Lange tijd was hij aan DSOV verbonden. In zijn jonge jaren heeft hij nog in het eerste team gespeeld.