Weer vragen HAP over dienstregeling Connexxion

14 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van de lokale partij HAP heeft het college van burgemeester en wethouders opnieuw schriftelijke vragen gesteld over de dienstregeling van Connexxion die december vorig jaar is ingegaan. Raadslid Henk van Steenis wil onder meer van het college weten of er nog aanpassingen mogelijk zijn, net zoals dat in Amstelveen is gebeurd.

De fractie van de HAP stelde al eerder vragen over de dienstregeling. Aanleiding was een stroom van klachten van busreizigers. Veel bussen zouden niet op tijd rijden. Na een extern onderzoek heeft de Vervoerregio Amsterdam Connexxion zelfs een boete opgelegd van 400.000 euro en geëist dat het busbedrijf voor 1 maart met een verbeterplan komt.

De verkeerswethouder van Amstelveen heeft de afgelopen tijd intensief gehad met de Vervoerregio en Connexxion over zaken die fout gaan in de nieuwe dienstregeling. Naar aanleiding van dat overleg zijn er maatregelen genomen, onder meer het verplaatsen van bushaltes. Amstelveen trekt zelf een bedrag van 50.000 euro uit om een deel van de aanpassingen te kunnen betalen.

HAP-raadslid Van Steenis vraagt zich af waarom Haarlemmermeer niet soortgelijke gesprekken heeft gevoerd, omdat hier vergelijkbare problemen spelen als in Amstelveen. Hij stelt dat wethouder Derk Reneman steeds heeft gezegd dat de klachten over de dienstregeling een zaak is van de Vervoerregio en niet van de gemeente. De actie in Amstelveen werpt echter een ander licht op deze discussie, zo vindt Van Steenis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie