Filmhuis Pier K toont Souvenir

16 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

NIEUW-VENNEP Isabelle Huppert schittert vrijdag 23 februari als zingende fabrieksarbeidster in Souvenir, om 20.00 uur in Filmhuis Pier K.

Huppert speelt Liliane, een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als 'Laura' in de hitlijsten met het nummer 'Souvenir'.

Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Dertig jaar later is Lilianes ster helemaal uitgedoofd. Ze woont in een kleurloos flatje en haar leven blinkt uit in monotonie en anonimiteit. Ze wil ook niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert wanneer op een dag de 22-jarige Jean in de fabriek verschijnt en in haar leven komt. Ze raken verliefd en hij is vastbesloten om Liliane terug te laten schitteren.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein. Een kaartje kost 8 euro en is te reserveren via www.pier-k.nl of 023-5669565 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf. De filmavond wordt muzikaal afgesloten met een optreden van de band: The French Connection.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie