Overbos verliest kansloos van Zandvoort

17 februari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Met een 2-6 nederlaag heeft sv Overbos zich thuis niet kunnen revancheren na de 1-8 afstraffing eerder dit seizoen. Met name elftalleider Mark Coonen is vooraf hoopvol gestemd. 'We gaan vanmiddag gewoon winnen!' Hij baseert zijn uitspraak op de goede resultaten van de laatste twee maanden, waarin de Hoofddorpers opgeklommen zijn naar de 3e plaats op de ranglijst. Zandvoort laat echter even later zien, waarom zij de absolute kampioenskandidaat zijn. Binnen twaalf minuten staan de kustbewoners met 3-1 voor en is de wedstrijd al gespeeld.

Maarten Wels kon in de 6e minuut de stand nog wel gelijk trekken, maar de Overbos verdediging komt vervolgens bij ieder Zandvoort aanval in de problemen. De mooiste goal valt na een half uur spelen. Spits Jesse de Haan haalt uit van veertig meter en geeft de verbijsterende Overbos keeper Donny Kool het nakijken. Vlak voor rust kan Maarten Wels de schade nog iets beperken, maar hij mist geheel tegen zijn gewoonte een penalty. Bud Water (ex-hoofdklasse) laat één minuut later de scoringsdrift van de Zandvoorters zien en schiet de 1-5 binnen. Na rust scoren beide ploegen nog eenmaal, waardoor de 2-6 einduitslag wordt bepaald.

Overbos trainer Maurice Kuijper: 'Met zo'n elftal kunnen wij ons niet meten. Zij worden gewoon kampioen.'