DSOV geeft volle winst uit handen

19 februari 2018 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN DSOV is uit tegen GDA niet verder gekomen dan 2-2. In blessuretijd werd een voorsprong nog uit handen gegeven. En daar schrok trainer Bart Jansen toch wel van.

DSOV begon te weinig gedreven aan het duel. Er werd in een te laag tempo gespeeld. Jansen: ''Dat viel inderdaad tegen. Niemand begreep in de rust waarom dit zo was gegaan. Iedereen beloofde beter schap en inderdaad de start van het tweede bedrijf was goed.'' Na tien minuten kon Martijn Nelis de bal op maat aan Ruben Karelse geven en enige seconde later stond het 0-1. Een kwartier voor tijd leek het duel beslist toen Karelse een goede voorzet aan Joey Caroline gaf en de doelman werd verslagen. Daarna waren er verschillende kansen op 0-3. Vijf minuten voor tijd werd het onverwacht nog 1-2.

De thuisploeg kreeg daar blijkbaar extra energie van. De arbiter liet om onduidelijke redenen acht minuten extra voetballen. Een minuut voor het laatste fluitsignaal werd het door een persoonlijke fout nog gelijk. Jansen: ''Dat is heel vervelend. Een van onze concurrenten speelde gelijk en de andere won wel. De voorsprong blijft maar we moeten dit soort steken niet meer laten vallen.''