Loek van der Veld en Luca Needham kampioen van Noord-Holland

19 februari 2018 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft op het kampioenschap van Noord-Holland tot 18 jaar een zeer goede score behaald. Zes van de acht deelnemende judoka's behaalden het erepodium en daarmee plaatsing voor het NK tot 18 jaar. Loek van der Veld en Luca Needham werden kampioen van Noord-Holland.

Loek van der Veld heeft zich inmiddels geplaatst voor Europacupwedstrijden en was de favoriet in de gewichtsklasse tot 81 kg. Van der Veld won de kwartfinale van Moens met drie keer shido, de halve finale van Beekman met vol punt door twee overnames en de finale van Frank met vol punt door een buitenwaartse beenhaak.

Luca Needham was ook een grote kanshebber op goud en had op eerdere kwalificatie momenten al goed gepresteerd. Hij won tot 46 kg de kwartfinale van Wong met vol punt door sankaku (beenverwurging) en de halve finale van Warners eveneens met vol punt, ditmaal door een armklem. In dezelfde klasse maakte Max Stikkelorum ook een mooie reeks en stond daardoor in de finale tegen Needham. In de finale kwam Stikkelorum eerst op voorsprong, maar de Vennepse judoka won uiteindelijk de finale met vol punt door uchi-mata, een heupworp, waardoor Needham eerste werd en Stikkelorum tweede.

In de gewichtsklasse tot 60 kg behaalde Emilio Otte de finale na drie overwinningen met vol punt door een buitenwaartse beenhaak, een armklem en een overname. De finale tegen Dylan van der Kolk verloor Otte door een houdgreep.

Tot 73 stonden twee Judo Yushi judoka's op het podium. Jelle van der Werff won drie partijen met vol punt door een voetblok, een schouderworp en binnenwaartse beenhaak. Alleen de finale tegen Van Braam kon Jelle niet winnen. Christopher Groot stuitte in de halve finale ook op Van Braam, maar herpakte zich door de strijd om brons te winnen met sankaku.

Jelle de Bruin en Sammy Beelen kwamen ver maar verloren om brons. Dion Blanck en Omar Mahgoub waren geveld door het griepvirus en moesten helaas afmelden.

Coach Barry Piroli was tevreden over het resultaat: "Iedereen behaalde de top 5 en zes van de acht judoka's mogen naar het NK." Het NK vindt plaats op 10 maart in Tilburg.