Medailleregen voor Rhythmic Dreams Gymnastics Academy

19 februari 2018 om 00:00 Sport

Zondag 18 februari j.l. stond in het teken van de eerste landelijke plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek in het SKWA, georganiseerd door Rhythmic Dreams Gymnastics Academy met hulp van vele vrijwilligers.

Al vroeg in de ochtend startte de wedstrijd. Bij de Benjamins kwam gymnaste Yun Li Zwetsloot in actie. Na weken van afwezigheid door een operatie zette Yun Li twee krachtige oefeningen neer en mocht het goud mee naar huis nemen. Bij de Pre-junioren kwamen zes gymnastes van de RDG Academy uit. Zij lieten hun bal en zonder materiaal zien aan de jury en het publiek. Laila van Es werd beloond met 25,333 punten en kreeg een gouden medaille omgehangen. Haar clubgenoot Valeria Baars kreeg zilver. Lyvana Garrelts werd vierde. Barbara Galek- Olsthoorn vijfde en Marit van der Stam zesde. Eerste jaars Pre-junior Lisa Donkervliet behaalde een mooie achtste plaats en werd eerste in haar leeftijdscategorie.

Bij de Senioren kwamen maar liefst vijf gymnasten uit, namelijk Yasmin van Es, Ilse Huiskens, Eva Oortwijn, Julia Tan en Marith van Iperen. Yasmin liet prachtige oefeningen zien met veel passie en liet haar visitekaartje achter. Ver voor haar concurrenten werd zij eerste. Ilse volgde haar met een mooie tweede plaats. Julia pakte zilver, Eva kreeg brons en Marith werd negende in hun leeftijdscategorie.

Vorige week zondag was het de beurt aan de categorie Junioren. Voor de club behoren Carolien Plantjé, Jeanine van Son en Dana van Beem tot deze categorie. Carolien en Jeanine draaiden stabiele oefeningen en werden in hun leeftijdscategorie respectievelijk vierde en zevende. Dana was geveld door een beginnende griep maar probeerde toch haar oefeningen tot een goed einde te brengen en dit leverde haar een vierde plek op in haar leeftijdscategorie.

In het nieuwe wedstrijdseizoen heeft het wedstrijdsysteem Ritmische Gymnastiek wijzigingen ondergaan. Geen A,B en C- niveau meer, maar een eerste en tweede divisie en daarin categorieën op leeftijd. Het oude A/B niveau vormt samen de eerste divisie. Deze nieuwe opzet zorgt voor een grote verandering voor sommige gymnastes. Opeens doe je mee met het hoogste niveau. Dat kan best wel spannend zijn als je voorheen uitkomt op B-niveau. Landelijk krijgen de gymnastes hierdoor wel meer concurrentie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie