"Ook mensen met een beperking kunnen een vak leren en voldoening halen uit hun werk."

21 februari 2018 om 00:00 Zakelijk

Een mooie uitspraak van de bedrijfsleider Peter van der Lee van de 2Wieler Floriande. Deze bijzondere fietsenwinkel ligt aan de rand van het winkelcentrum Floriande aan het Hemertplein. Naast een fietsenwinkel en fietsenwerkplaats is dit een leer-werkprojekt van Ons Tweede Thuis. Deze stichting werkt dagelijks aan de doelstelling om mensen met een beperking een goed leven te bieden.

De 2Wieler Floriande is sinds 2008 een begrip voor de vele vaste klanten uit de omgeving van Floriande. Toch komen er nog dagelijks nieuwe mensen op onze winkel af die positief verrast zijn als ze horen over het sociale aspect van onze winkel. Vandaar ook dit lezersnieuws, om de mensen te informeren over onze winkel en medewerkers waar we trots op zijn; zegt Peter met een grote glimlach.

Hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit? Jullie werken toch met mensen met een beperking, gaat dat niet heel vaak fout?

Nee, dat valt echt heel erg mee. Vraag het onze vaste klanten maar! Ten eerste doen onze jongens heel erg hun best. Ze hebben inmiddels ook al heel wat ervaring. Daarnaast worden ze dagelijks begeleid bij hun werkzaamheden. Natuurlijk komt het wel eens voor dat we een foutje maken en dat er wat tussendoor glipt. Gelukkig kunnen we dan op begrip van elkaar rekenen en vaak ook op die van de klant . We werken trouwens met een controle systeem om goed werk te kunnen garanderen naar onze klanten. Eigenlijk hebben we hier dus altijd nog een extra controle na elke reparatie en servicebeurt en dat voor de prijs van een "gewone" fietsenmaker

Jullie hebben geen webwinkel, toch? Klopt, daar hebben we heel bewust voor gekozen. We willen graag de vertrouwde fietsenmaker uit de buurt zijn. Waar je in alle rust wordt geholpen, een nieuwe fiets kunt bekijken en uitproberen. Je kunt bij ons zo binnenlopen en als het nodig is een fiets meekrijgen wanneer je fiets moet achterblijven voor reparatie. Hebben jullie dan ook wel eens mensen die alleen maar een testritje komen maken en dan online hun fiets kopen? Ja, dat gebeurt. Maar tegelijkertijd zie je ook dat een aantal van die mensen nadat ze bij ons geweest zijn de voordelen van het bij ons kopen zwaarder vinden wegen. Dan bestellen ze alsnog een fiets bij ons.

Wat weer heel belangrijk is voor onze deelnemers. Dankzij onze klanten heeft het leer-werkprojekt bestaansrecht en kunnen onze medewerkers op een hele nuttige manier deelnemen aan de samenleving. Midden in de samenleving. En daar doen we het natuurlijk voor.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie