Buurt aed
Buurt aed C.Oskamp

Buurt aed's van levensbelang!

1 januari 2021 om 13:45 Lokaal Deel je nieuws

In oktober 2019 heb ik (doktersassistente) samen met mijn zoon (doktersassistent in opleiding) een actie gestart voor een buurtaed, in de straten Sonderholm, Bredholm en Lovenholm.

In december 2019 was het een feit, onze wijk heeft een aed, dankzij donaties van buurt bewoners.

Nu, een jaar later, hebben we hem gelukkig nog niet hoeven gebruiken in onze buurt, maar ik (mijn zoon is nog geen 18 jaar, dus mag officieel nog niet naar een oproep) ben al regelmatig opgeroepen in straten ver buiten onze wijk. Soms om te reanimeren, en soms om de aed te brengen.

Zodra er via 112 een melding over een reanimatie binnen komt worden burgerhulpverleners opgeroepen om gelijk ter plaatse te gaan, of om ergens in de buurt een aed op te halen, en die dan te gaan brengen.

Wat mij opvalt, en waarover ik mij zorgen maak, is dat ik regelmatig word opgeroepen in straten ver buiten mijn eigen wijk, niet alleen verderop in Bornholm, maar ook in Toolenburg, en Overbos.

Het spreekt voor zich, dat de hulpdiensten dan al ter plaatse zijn, of gelijk met mij aankomen.

Moraal  aan dit verhaal: bij een reanimatie telt elke seconde, dus laten wij als Hoofddorpse zorgen voor veel meer buurt aed's, en burgerhulpverleners. Wel zo veilig!

Iedereen met een geldig reanimatie certificaat kan zich aanmelden bij HartslagNu, het realiseren van een buurt aed kan onder andere bij buurtaed.

Ik hoop dat er aan het eind van 2021 veel meer aed's in de Hoofddorpse straten hangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie