Afbeelding
Pixabay

Start vaccinatie Haarlemmermeer drie dagen eerder

5 januari 2021 om 08:04 Corona

HOOFDDORP GGD Kennemerland start in Haarlemmermeer eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers, namelijk op vrijdag 15 januari in plaats van 18 januari. Dit ligt in de lijn met net als andere GGD’en in Nederland. In drie regio’s wordt al vrijdag 8 januari begonnen.

Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert GGD Kennemerland de groep 18 tot 60-jarigen. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen. Het vaccineren in de eerste fase vindt plaats volgens planning plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Schiphol, waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst.

Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen vanaf 15 januari aanstaande in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Als eerste worden zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen per brief door hun werkgever uitgenodigd.

Zorgmedewerkers kunnen alleen een afspraak maken voor de vaccinatie nadat zij een uitnodigingsbrief van hun werkgever hebben ontvangen. Als zij die niet ontvangen, moeten zij contact opnemen met de werkgever.

Naast de start van het vaccinatietraject, blijft testen een belangrijke taak van GGD Kennemerland. Inwoners kunnen zich laten testen in Haarlem, Vijfhuizen en bij Schiphol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie