Afbeelding
Ton Dijkstra

Liander boort onder de Geniedijk door

13 januari 2021 om 15:43 Overig

HOOFDDORP Liander is voor de aanleg van het elektriciteitsnetwerk in Haarlemmermeer bezig met een zogenoemde gestuurde boring onder de Geniedijk door. De daarvoor benodigde buizen liggen langs de Rijnlanderweg en in de waterpartij van de Taurusavenue. Liander heeft het de laatste jaren flink druk in Haarlemmermeer, met bijvoorbeeld de aanleg van een hoogspanningsverbinding tussen transformatorstations Haarlemmermeer en Rozenburg, en de aanleg van extra middenspanningsverbindigingen naar Schiphol-Rijk. Dat is nodig vanwege de centrale ligging nabij Schiphol en een wereldwijd internetknooppunt voor datacenters. Bovendien is Haarlemmermeer ook in trek als gebied voor grootschalige glastuinbouw én voor woningbouw. Ondanks de uitbreiding dreigt nog steeds een elektriciteitstekort in dit gebied.

Het werk ziet er overigens indrukwekkend uit, maar levert van lezers ook vragen op waarom deze plek opnieuw open moet, terwijl er enige tijd geleden nog een rolkofferpad is aangelegd. “Dat heeft te maken met de verschillende betrokken partijen”, laat een woordvoerder weten. “Het werk is op elkaar afgestemd, er gebeurt geen dubbelwerk.”

De vraag naar energie in de regio Haarlemmermeer neemt steeds meer toe. Om aan deze vraag te voldoen gaat Liander het elektriciteitsnet in Haarlemmermeer uitbreiden met een aantal middenspanningsverbindingen en een hoogspanningsverbinding. Hieronder leest u welke werkzaamheden Liander hiervoor uitvoert.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie