De buitenkant blijft hetzelfde, binnen komen appartementen voor jongeren.
De buitenkant blijft hetzelfde, binnen komen appartementen voor jongeren. Jos van Rooijen

‘Veel animo jongerenwoningen voormalig Vestiakantoor’

16 januari 2021 om 18:14 Wonen

HOOFDDORP De verbouwing van het oude Vestiakantoor aan de Stationsweg in Hoofddorp verloopt voorspoedig. De buitenkant blijft zoveel mogelijk hetzelfde, maar wel met toegevoegde balkons. Binnen komen hier zeventien studio’s en vijftien tweekamerwoningen, bedoeld voor jongeren.

Woordvoerder Wim de Waard: “We slopen op dit moment alleen de binnenkant. We starten met de buitenkant als de vergunning onherroepelijk is, half februari 2021 dus. Het werk is in het najaar klaar.“

”De huizen zijn bestemd voor jongeren uit de gemeente Haarlemmermeer, waaronder jongeren met een andere culturele achtergrond die nu ook al een tijd in deze gemeente wonen. De woningen bieden we aan via WoningNet. De woning moet passen bij het inkomen van de woningzoekende. Bij de verdeling kijken we ook naar leeftijd: voor jongeren tot 23 jaar zijn er studio’s, de tweekamerappartementen zijn bestemd voor woningzoekenden in de categorie van 23 tot 28 jaar.”

Eigen Haard verwacht grote belangstelling. “Het kantoor ligt midden in het centrum. Er is veel vraag naar jongerenwoningen en verwachten dus voldoende aanvragen. De animo is groot.”

De goed geïsoleerde woningen hebben geen gasaansluiting. De studio’s worden verwarmd met Infra Rood panelen en de 2-kamerwoningen met een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie