Katja Brenninkmeijer thuis aan het werk
Katja Brenninkmeijer thuis aan het werk Katja Brenninkmeijer

Programmeur De Meerse Katja Brenninkmeijer verlangt terug naar het nieuwe normaal

23 januari 2021 om 12:40 Overig

HOOFDDORP Het uitgaansleven krijgt klap na klap. Programmeur van Schouwburg De Meerse Katja Brenninkmeijer is al zo murw dat ze terug verlangt naar het nieuwe normaal, waarbij met anderhalve meter onderlinge afstand bezoekers mochten worden toegelaten. 

Op de persconferentie van dinsdag 12 december werd duidelijk dat ook Schouwburg De Meerse zijn deuren nog langer moet sluiten. Dit betekent dat veel voorstellingen niet door kunnen gaan of moeten worden verplaatst. Katja werkt al bijna 20 jaar bij De Meerse en is sinds 12 jaar programmeur van alle voorstellingen. Ze kent het klappen van de zweep. Maar de krachten die nu spelen, zijn ook voor haar een enorme beproeving. Ondanks dat ze het begrijpt, wordt Katja niet blij van de verlengde lockdown. Ze mist de voorstellingen en de mensen in het gebouw. Bij het bezoeken van een voorstelling, bestaat er een grote kans dat je Katja tegen het lijf loopt.

Katja is naast het verplaatsen en annuleren van voorstellingen, ook al bezig met de programmering voor het volgende seizoen. “Niemand weet hoe het gaat lopen, maar we hopen toch dat in het najaar mensen elkaar weer mogen ontmoeten. Ik heb heel veel zin in een normaal seizoen.” Ook heeft Katja heimwee naar het ‘nieuwe normaal’: “Met 30 mensen is het een soort privévoorstelling voor de mensen, maar voor de makers en voor ons is het eigenlijk te weinig. We hopen dat we op een gegeven moment weer het maximaal aantal mensen met 1,5 meter in de zaal mogen hebben. Dan heb je weer wat mensen over de vloer. Ik vond het toen te weinig maar heb er nu heimwee naar.”

 Als er een persconferentie is geweest, gaat Katja altijd met haar collega’s overleggen. “Als de persconferentie is geweest, bekijken we vaak met zijn allen de consequenties voor ons en hoe we het gaan aanpakken. Het is soms lastig om een voorstelling te verplaatsen, maar gelukkig lukt dat bij de meeste wel”, aldus Katja.

Katja en haar collega’s hebben geleerd van de vorige lockdown. “We hebben besloten om geen kaarten meer te verkopen, maar mensen zich te laten aanmelden. Dit betekent dat mensen zich vrijblijvend voor een voorstelling kunnen aanmelden waar ze naar toe zouden willen. Als het dan niet door kan gaan, zit niemand ergens aan vast. Op deze manier kunnen we wel de rest van het seizoen binnenkort online zetten.”

De toekomst vindt Katja lastig te voorspellen. “Ik kan niet zeggen hoe het loopt, maar wel wat ik hoop. Ik verlang naar het moment dat we weer met meer mensen in de zalen mogen. Het theater bezoeken was heel veilig. Ook heb ik gemerkt dat mensen wel toe zijn aan een uitje en een voorstelling bezoeken. Ze kopen kaartjes”, meldt Katja.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie