Afbeelding
Ajel (pixabay)

‘Kettingrukker’ die verdacht wordt van acht diefstallen voor de rechter

25 januari 2021 om 14:24 Rechtbank

HAARLEMMERMEER Een 25-jarige man uit Uithoorn die ervan verdacht wordt vorig jaar zomer bij meerdere vrouwen hun halsketting bruut van hun nek te hebben geroofd, verschijnt maandag voor de rechter. De berovingen gebeurden in onder meer Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Zwanenburg. De man verschijnt maandag voor de rechter in een pro-formazitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Dat meldt NH Nieuws.

De verdachte sloeg op meerdere plekken toe. Veelal oudere vrouwen waren slachtoffer van de berovingen, van wier hij steeds sieraden stal door te van hun nek af te trekken. Daarna ging hij er meestal vandoor op een scooter.

Eind juli werd de man gearresteerd. Toen sprak de politie nog van een “onuitputtelijke lijst” van diefstallen, maar het Openbaar Ministerie (OM) kon hem nu nog maar linken aan ten minste acht van de diefstallen in onder meer Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Zwanenburg en Uithoorn. Mogelijk worden er nog meer diefstallen aan die lijst toegevoegd, het onderzoek is nog in volle gang.. In totaal zouden er 47 diefstallen zijn, ook in de regio Hilversum, Huizen, Bussum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie