Mien Rensen-Schrama in gesprek met burgemeester Marianne Schuurmans.
Mien Rensen-Schrama in gesprek met burgemeester Marianne Schuurmans. Trudy Witteman

Online felicitaties van de burgemeester voor 100-jarige Mien Rensen

26 januari 2021 om 08:38 Overig

BADHOEVEDORP 100 jaar worden is heel bijzonder. En je verjaardag vieren in deze bijzondere tijd gaat ook anders dan gedacht. Met bijzondere en onverwachte gebeurtenissen. Vraag maar aan Mien Rensen-Schrama die zaterdag 23 januari de eeuw volmaakte.

Vanwege het coronavirus zijn de regels streng in zorgcentrum De Meerwende waar de eeuweling 16 jaar woont. Toch is er alles aangedaan om Mien Rensen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Voor het hele huis is er gebak bij de koffie, ze wordt volop in de bloemen en ruim honderd felicitatiekaarten gezet, buiten hangt de Nederlandse vlag in top en op zondag is er een vreugdevolle viering in de kapel.

Het is voor de jarige job een grote teleurstelling als ze daags voor haar verjaardag te horen krijgt dat slechts één van haar kinderen naar binnen mag. Snel wordt Plan B van de plank gehaald en op de Grote Dag troont een van haar zonen zijn moeder mee naar de vergaderzaal. Voor een bakkie koffie heet het. Als ze naar buiten kijkt staan voor het raam al haar nakomelingen, compleet met spandoek, kindertekeningen en een mooi verjaardagslied. Onder de club van 28 de drie achterkleinkinderen (de jongste is pas drie maanden) die ze vanwege de strenge maatregelen nog niet eerder had kunnen zien. Het aanblik zorgt voor emoties en duimendik kippenvel. “Ik wist niet wat ik zag. Het was het mooiste cadeau”, zou ze later zeggen.

De eerste verrassing krijgt Mien Rensen al ‘s morgens als tijdens de koffie burgemeester Marianne Schuurmans op een groot scherm verschijnt en haar feliciteert. De dames babbelen alsof ze elkaar al jaren kennen. Als de burgermoeder haar complimenteert met haar uitstekende geheugen, belooft later alsnog op de koffie te komen en de eeuweling toevertrouwt ‘ik hoop dat als ik honderd ben er nog net zo goed uitzie als u’ straalt ze. Zoals ze dat ook deed toen ze de felicitatiebrief van het Koninklijk Huis las.

“Ik ga m’n 2e eeuw in”, zegt de jarige lachend. “Wat mijn geheim is? Och, het is vanzelf gegaan”, laat de vrouw die het niet cadeau gekregen heeft in haar leven, opgewekt weten.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie