Een veelvoorkomend beeld in Haarlemmermeer, boerenverkeer tussen personenauto’s.
Een veelvoorkomend beeld in Haarlemmermeer, boerenverkeer tussen personenauto’s. pr

Boeren kunnen provinciegeld krijgen om ‘uitweg’ veiliger te maken

31 januari 2021 om 15:47 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De provincie gaat subsidie geven voor het veiliger maken van zogenaamde ‘ uitwegen’, een kleine weg om een provinciale weg te bereiken vaak gebruikt door boeren. In Haarlemmermeer telt ongeveer 25 uitwegen, op voornamelijk de Schipholweg (N232) en de Amsterdamseweg (N202).

Perceeleigenaren en -pachters moeten zelf de kosten op zich nemen, maar hebben dat geld niet altijd. De provincie subsidieert minimaal 5.000 euro en maximaal 100.000 per euro aanvraag. De aanvrager moet minimaal 10 procent van de totale kosten zelf financieren. De werkzaamheden, waaronder het aanvragen van de benodigde vergunningen, het maken van een ontwerp en de uiteindelijke uitvoering kunnen wel in zijn geheel overgelaten worden aan bijvoorbeeld een aannemer. Het subsidiebudget is over twee jaar verdeeld. Tot oktober 2021 is er 700.000 euro beschikbaar.

Woordvoerder Harriët Wijker kan geen inschatting maken hoeveel animo er wordt verwacht in Haarlemmermeer. “Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk perceeleigenaren hiermee net dat duwtje in de rug krijgen dat nodig is om de veiligheid te verbeteren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie