Afbeelding
Klussen in huis

Behang webshops en bouwwinkels doen het relatief goed ondanks corona

29 januari 2021 om 12:42 Partnercontent

De krantenkoppen staan tegenwoordig vol met berichten over hoe slecht het gaat met de economie. De coronamaatregelen en de pandemie zelf hebben ervoor gezorgd dat veel bedrijven het tegenwoordig behoorlijk lastig hebben. De omzet is gedaald, net als de productie zelf. Tekenend voorbeeld is Duitsland, waar de auto-industrie een afname van ruim 25% heeft laten zien in 2020; dé sector waarin ongelooflijk veel mensen werken wanneer we kijken naar heel Europa.

Toch gaat het niet overal slecht. Bedrijven die in hebben kunnen spelen op de nieuwe behoefte of die zich op tijd aan hebben gepast naar de nieuwe omstandigheden, doen het relatief goed. Een sector waarin het aantal bestellingen onlangs weer leuk op is gaan lopen, is de sector van de bouwwinkels. In 2020 zagen we al een toename in het aantal online bestellingen; in 2021 lijkt de trend door te zetten.

Meer budget, meer tijd of meer behoefte?

Meer budget is er niet direct. Er wordt vaak gesproken over het vakantiebudget. Het geld dat opzijgezet is voor de vakantie, wordt inderdaad vaker aangesproken om verbouwingen en aanpassingen te doen. Maar die verklaring is niet sluitend; de gemiddelde werknemer heeft namelijk in moeten leveren op salaris de afgelopen maanden. Ook liep de werkeloosheid op.

Is er dan meer tijd? Technisch gezien zou dit een prima verklaring kunnen zijn, maar het is vooral de grotere behoefte die leidt tot de toeloop op de (online) bouwmarkten. In het gemiddelde huishouden wordt geklust omdat mensen meer thuis zijn en het huis gewoon op orde moet zijn. Ook wordt er gewerkt aan thuiskantoren. En er is nog een extra ruimte die nodig is; en die heeft ook weer alles met corona te maken.

De babyboom na corona

In veel huizen wordt op dit moment gewerkt aan een babykamer. Er zijn uiteenlopende meningen over wanneer de babyboom precies plaatsheeft, maar wat duidelijk is, is dat er veel baby’s onderweg zijn en dat daar een kamer voor klaargemaakt moet worden. Uiteraard besteden we daar gemiddeld veel meer geld, aandacht en tijd aan dan het maken van bijvoorbeeld een thuiskantoor. Ook wanneer de baby daar eigenlijk helemaal niets van merkt.

Ben jij op zoek naar behang voor de kinderkamer? Kijk dan eens op deze site waar je een breed aanbod aan mogelijkheden vindt. Je kunt er ook behang vinden voor het thuiskantoor trouwens.

Met z’n allen aan de klus

De kans is groot dat we massaal gaan klussen zodra het weer iets beter wordt. Veel klussen zijn nou eenmaal makkelijker te doen met ramen en deuren open. Ga jij ook bezig met je huis? Houd dan rekening met de buren en de coronamaatregelen; aan de slag met een paar maten is mogelijk, zolang de richtlijnen van de overheid maar gevolgd worden tegelijkertijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie