Afbeelding
Van Kalmthout

Rinus van Kalmthout heeft zin in de 24 uur van Daytona

29 januari 2021 om 17:41 Autosport

DAYTONA Rookie of the year Rinus van Kalmthout heeft het reuze naar zijn zin in de LMP2 auto van DragonSpeed op het circuit van Daytona. Het is voor het Hoofddorpse racetalent zijn eerste kennismaking met een uithoudingsraces voor sportscars. Rinus 'VeeKay', normaal rijdend voor Ed Carpenter Racing in de IndyCar Series, maakt aankomend weekend een uitstapje in de nummer 81 DragonSpeed LMP2 auto in de grote seizoensopener van IMSA, de 24 uur van Daytona. 

"Mijn belangrijkste focus is IndyCar, maar het is leuk om te mogen rijden in zo'n iconische race als deze", laat de 20-jarige Hoofddorper weten. "Alles is nieuw voor mij, dus heel spannend om deze race te rijden."

De Rolex 24 uur van Daytona is een endurance-wedstrijd voor sportscars op de Daytona International Speedway. De start is zaterdag 30 januari om 21.40 uur Nederlandse tijd. 

Naast IndyCar-talent Rinus van Kalmthout, staat ook de gele bolide van Racing Team Nederland aan de start, met aan het stuur Frits van Eerd, Giedo van der Garde, Job van Uitert en de Fransman Charles Milesi. 

"Het is heel anders dan mijn Indy-auto, ik moet heel erg wennen dat ik in een cockpit zit die helemaal gesloten is", aldus Van Kalmthout. "Vorig weekend waren de eerste trainingen en kon ik alvast wat wennen. De eerste tests zijn allemaal goed gegaan, na die test heb ik een paar dagen de tijd gehad om over mijn rijstijl na te denken. In de trainingen voorafgaand aan de race kan ik de dingen die ik heb geleerd meteen in de praktijk brengen."

Van Kalmthout staat bekend om zijn aanvallende rijstijl in de IndyCar Series. Het rijden in een geheel gesloten sportwagen vraagt echter een andere aanpak."Van mijn ervaren  teamgenoten Rob Hodes, Garett Grist en Ben Hanley heb ik bruikbare tips gekregen. Het is belangrijk om je rust te pakken tijdens je stints. Ik ben gewend om een race van maximaal drie uur te rijden, nu zijn we 24 uur bezig."

Er zit nog een bijzonder tintje aan de Nederlandse deelnemers van de 24 uur van Daytona. Jumbo, van eigenaar Frits van Eerd, is een van Van Kalmthouts grote privé sponsoren. “Het is best raar om nu tegen hem te moeten racen", besluit een lachende Rinus van Kalmthout.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie