Afbeelding
Politie.nl

Vijf weken cel voor rellende Hoofddorper

2 februari 2021 om 08:32 Overig

AMSTERDAM Op een snelrechtzitting in Amsterdam zijn vijf verdachten van betrokkenheid bij rellen op het Museumplein veroordeeld tot straffen uiteenlopend van veertig uur taakstraf tot zes weken gevangenisstraf. De mannen stonden allemaal terecht voor het plegen van openlijk geweld en het niet voldoen aan een ambtelijk bevel op zondag 24 januari, de tweede keer in een week tijd dat er ongeregeldheden uitbraken in Amsterdam.

Een 26-jarige Hoofddorper, een 30-jarige man uit Medemblik en een 24-jarige uit Ridderkerk werden veroordeeld voor zowel openlijk geweld als voor het negeren van het bevel van de politie om te vertrekken. De man uit Medemblik kreeg hiervoor zes weken cel, waarvan drie voorwaardelijk, en veertig uur taakstraf. De twee anderen kregen vijf weken cel, waarvan drie voorwaardelijk, en veertig uur taakstraf.

Een 22-jarige man uit Den Haag kreeg voor openlijk geweld vier weken cel opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk. Een 46-jarige man uit Schiedam kreeg veertig uur taakstraf voor zijn weigering om te vertrekken van het Museumplein. Vier van de vijf verdachten moeten daarnaast tot 500 euro storten in een nog op te richten fonds dat zal worden gebruikt om de schade van de rellen te herstellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie