Afbeelding
Eigen foto

Spaanse Anarosa zoekt rust, ritme en regelmaat

3 februari 2021 om 11:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Anarosa is een prachtige Spaanse dame. Ze heeft echter wel een pittig randje naar andere katten toe, maar naar mensen is het een ontzettende schat. “Anarosa is een lieve speelse poes die van knuffelen houdt”, aldus de medewerkster van SDO. “Daarnaast is Anarosa een poesje wat erg stressgevoelig is. Hierdoor gaat zij zich overmatig likken en dit kan resulteren in kaalheid op de flanken en achterhand. Dat is dan ook wat Anarosa bij ons mee maakt. Ze ervaart erg veel stress in het dierenasiel en likt zichzelf hierdoor behoorlijk kaal.”

Anarosa krijgt medicatie maar wat voor haar het beste helpt is zo veel mogelijk afleiding. Afleiding van de stress die de prikkel veroorzaakt om te moeten wassen. “Wanneer je met Anarosa gaat spelen komt ze helemaal los. Ze wordt een heuse tijger en gaat vooral graag achter veertjes aan. Wij zijn op zoek voor Anarosa naar een huisje waar geen andere katten aanwezig zijn, geen honden en geen kinderen. Een huisje die ze niet hoeft te delen met andere huisdieren en of kinderen zodat zij zo min mogelijk stress ervaart. Ze heeft het meeste baat bij rust, ritme en regelmaat. Dat is precies wat wij voor haar zoeken.”

??LET OP: Met Anarosa dien je met je eigen dierenarts controle te houden op de afbouw van de medicijnen en de vorderingen van haar vacht. Zij staat voor de zekerheid op een allergie dieet. Dit lijkt vooralsnog in combinatie met haar medicijnen goed te helpen.?

“?Kun jij Anarosa een gouden mandje bieden? ??Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie