De Poëzieweek duurt nog t/m 3 februari.
De Poëzieweek duurt nog t/m 3 februari. Rechtenvrije foto

Het is Poëzieweek!

2 februari 2021 om 11:48 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 28 januari is de Poëzieweek voor de negende keer van start gegaan. De Poëzieweek duurt tot woensdag 3 februari en is een samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels en andere verenigingen. Het thema van dit jaar is ‘Samen’.

Gedichten delen
Tijdens de Poëzieweek delen we elke dag om 12.00 uur een gedicht op de Facebookpagina van de Bibliotheek Haarlemmermeer, uitgekozen door één van onze biebmedewerkers. Bekijk de gedichten op www.facebook.com/bibliotheekhaarlemmermeer

Poëzie voor kinderen
Gedichten zijn ontzettend leuk voor kinderen: het is spelen met taal, soms grappig en soms gevoelig. Wij hebben de leukste boekjes op een rijtje gezet. Je vindt ze als e-book of luisterboek op www.onlinebibliotheek.nl.

Groep 1/2: Dikkertje Dap en andere dierenversjes – Annie M.G. Schmidt. Echte klassiekers waar kinderen nog altijd erg van genieten. Leen dit luisterboek en luister lekker op de bank naar de dierenversjes.

Groep 1/2: Boer Boris – Ted van Lieshout. De boeken van Boer Boris zijn enorm populair bij kleuters. Het is geschreven op rijm, waardoor kinderen kennismaken met speels taalgebruik én dichtvormen ontdekken. Goed voor de taalontwikkeling!

Groep 3/4: De mooiste versjes uit Ziezo – Annie M.G. Schmidt. Geniet samen met je kind van deze klassiekers en luister naar de 37 mooiste versjes uit ‘Ziezo’.

Groep 5/6: Appeltje eitje – Bette Westra. Een e-book met 43 vrolijke versjes over eten en drinken. Met grappige zwart-wit illustraties.

Groep 7/8: Laat een boodschap achter in het zand – Bibi Dumon Tak. Deze grappige gedichten gaan over dieren. Bibi is op zoek gegaan naar wat bijzonder is aan deze dieren. Zo leer je onverwachte dingen over de tamme kameel, de blauwe gnoe en de bongo.

Activiteiten
In het kader van de Poëzieweek organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer online activiteiten:

- Online Poëzieavond op 3 februari
Op de laatste dag van de Poëzieweek organiseren we een online Poëzieavond. Het thema is Dichter bij Huis. Samen dragen we voor, inspireren we elkaar en gaan we aan de slag! Ben je er ook bij?
- Op donderdagavond 4 februari wordt de poëzieavond Ontmoet Dichter Online georganiseerd. Het wordt een avond met voordrachten, interviews en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer info en aanmelden: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie