Afbeelding
Eigen foto

Indrukwekkend eerbetoon docent Hen de Ruiter

9 februari 2021 om 20:00 Mensen

HOOFDDORP Een cirkel van licht in een besneeuwde tuin als eerbetoon aan de op 1 februari overleden Hen de Ruiter. Met het plaatsen van een brandende kaars hebben maandagavond zo’n driehonderd mensen afscheid genomen van de Hoofddorper die de lange strijd tegen sluipmoordenaar corona niet heeft kunnen winnen. Hij overleed op 63-jarige leeftijd. Ook veel collega’s van het Nieuw-Vennepse Herbert Vissers College, de school waar Hen de Ruiter vanaf 1986 als bevlogen kunstdocent werkte, kwamen de laatste eer bewijzen. In besloten kring is dinsdag 9 februari afscheid van Hen de Ruiter genomen.

Omdat slechts een beperkt aantal mensen bij de crematieplechtigheid aanwezig mogen zijn is spontaan deze lichtjesavond op touw gezet. Het winterweer met glibberige wegen hebben veel mensen er niet van weerhouden een kaars te komen neerzetten. Groter en groter werd de cirkel in de achtertuin vol sneeuw. Hij groeide uit tot een monument voor de markante docent bij wie mensen op de eerste plaats kwamen. Daarom ook werd in plaats van bloemen een donatie gevraagd voor Stichting van het Kind. Een oproep waar massaal gehoor aan is gegeven.

Van meneer Hen wordt gezegd dat hij is geboren voor het onderwijs. Bij hem konden leerlingen zichzelf zijn, ook als ze even hun dag niet hadden. Hen de Ruiter was een man van weinig woorden, maar wat hij zei kwam binnen. Zo ook bij het meisje dat zich in de les bezorgd afvroeg: ‘wat als het nou niet mooi wordt?’ Het antwoord van haar docent deed haar jubelen: ‘wat je zelf maakt is altijd mooi’. Hen de Ruiter, die zijn vak zo enorm goed verstond, ten voeten uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie